کد خبر : 115784 تاریخ : 1404/2/9 - 12:01
استاندار تهران تاکید کرد لزوم عبور از مدیریت سنتی در پایتخت؛ هوشمندسازی شهری یک ضرورت است استاندار تهران با تاکید بر اینکه سازوکارهای سنتی پاسخگوی نیازهای کلان‌شهری مانند پایتخت نیست، گفت: امروز هوشمندسازی مدیریت شهری نه یک انتخاب، بلکه یک ضرورت برای تامین امنیت، حفظ محیط زیست و پایداری انرژی است.

به گزارش استان‌سازان، محمدصادق معتمدیان، استاندار تهران در جلسه گرامیداشت روز ملی شوراها ضمن تقدیر از زحمات شبانه‌روزی اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا در سراسر استان، اظهار کرد: شوراها به عنوان یکی از ارکان حاکمیت مردمی در قانون اساسی، نقشی بی‌بدیل در اداره کشور دارند و اصل هفتم و ۱۰۳ قانون اساسی به صراحت بر اهمیت تصمیمات شوراها و جایگاه آنها در تحقق حاکمیت مردم تأکید دارد.

معتمدیان بیان کرد: شوراها نمایندگان واقعی مردم‌ هستند و باید از ظرفیت بی‌نظیر آنها در مدیریت محلی و ملی استفاده شود.

وی با اشاره به چالش‌های خاص استان تهران، عنوان کرد: بسیاری از شهرستان‌های استان تهران، جمعیتی بیش از برخی استان‌های کشور دارند اما با کمترین امکانات و زیرساخت‌ها اداره می‌شوند و مشکلاتی همچون درمان، ورزش و تأمین مسکن با کمترین منابع و امکانات، از دغدغه‌های جدی ما است.

استاندار تهران با اشاره به بحران آب در استان، خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر به دلیل برداشت بی‌رویه آب از سفره‌های زیرزمینی، شاهد فرونشست زمین بوده‌ایم و با توجه به اینکه مصرف آب در تهران بالاتر از استانداردهای ملی است، اجرای قوانین مدیریت مصرف، مثل نصب کاهنده‌ها، یک ضرورت فوری است.

معتمدیان تاکید کرد: نباید چشم خود را بر ساخت‌وسازهای غیرمجاز ببندیم، شوراها و شهرداری‌ها باید با جدیت بیشتری در این زمینه ورود کنند.

وی تصریح کرد: مسائل محیط زیستی، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و بازچرخانی پساب‌ها از مهم‌ترین اولویت‌های استان است، تهران با تولید سالانه بیش از ۵۵۰ میلیون مترمکعب فاضلاب، ظرفیت بالایی برای سرمایه‌گذاری در این بخش دارد.

استاندار تهران گفت: مدیریت مسائل پیچیده تهران نیازمند هماهنگی، تصمیم‌گیری قاطع و همراهی همه بخش‌ها است و در صورت مدیریت صحیح، می‌توانیم از بسیاری چالش‌های جدی پیشگیری کنیم.

معتمدیان با بیان اینکه با روش‌های سنتی دیگر نمی‌توان یک کلان‌شهر مهم مانند تهران را اداره کرد، اظهار کرد: تهران امروز در زمره ۲۰ شهر مهم جهان قرار دارد و باید متناسب با این جایگاه، در حوزه‌های امنیتی، زیست محیطی، مدیریت انرژی و حمل‌ونقل، مدل‌های نوین و هوشمند طراحی و اجرایی شود.

وی بیان کرد: در بسیاری از شهرهای بزرگ دنیا، هوشمندسازی منازل مسکونی، تجاری و اداری به طور کامل عملیاتی و پایه‌های امنیتی و خدماتی مبتنی بر فناوری برقرار است و این مسیر در تهران نیز آغاز شده و با همکاری وزارت ارتباطات، دانشگاه صنعتی شریف و متخصصان داخلی در حال پیگیری هستند.

استاندار همدان با اشاره به تحولات حوزه حمل‌ونقل بیان کرد: در سال ۱۴۰۲، حجم زیادی از کالا در کشور جابه‌جا شده که نشانه نیاز به حمل‌ونقل پیشرفته است و طرح‌هایی نظیر حمل‌ونقل هوایی بسته‌ها می‌تواند تا ۳ هزار تن کاهش بار ترافیکی و صرفه‌جویی ۳۶ میلیون نفر-ساعت ایجاد کند.

معتمدیان عنوان کرد: شهرداری‌ها باید مسئولیت صیانت از شهر را برعهده گیرند و مانع ساخت‌وسازهای غیرمجاز شوند و در این خصوص لازم است نظارت‌ها تقویت و اصلاحاتی جدی در ساختارهای محیط زیست و شهرداری‌ها انجام گیرد تا میزان آلایندگی‌ها کاهش یابد.

وی تصریح کرد: فرمانداران باید نقش حاکمیتی خود را به درستی ایفا کنند و اختیارات بیشتری برای تسریع در تصمیم‌گیری‌ها داشته باشند، انباشت مشکلات شهری به تصمیم‌گیری‌های کند و سازوکارهای ناکارآمد برمی‌گردد و باید با ایجاد اصلاحات ساختاری، مطالبات مردم در کوتاه‌ترین زمان پاسخ داده شود.