به گزارش استانسازان، سیدحنیف شفیعی، فرماندار طارم در جلسه شورای اداری شهرستان طارم با بیان اینکه اقتصاد شهرستان طارم به شدت به تولید زیتون وابسته است و ۴۸ درصد این نوع محصول کشور را تولید میکند، اظهار کرد: طارم با ۱۸ هزار هکتار زمین زراعی، بزرگترین تولیدکننده زیتون کشور محسوب میشود.
شفیعی با اشاره به اینکه بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵، جمعیت شهرستان ۴۶هزار و ۶۴۲ نفر است، بیان کرد: این شهرستان شامل سه بخش مرکزی و ۹۷ روستا بوده و حدود ۵ درصد از جمعیت استان را به خود اختصاص داده است که در انتخابات اخیر، مردم شهرستان با مشارکت ۶۰ درصدی، ۷۲ درصد به برنامههای دکتر پزشکیان رأی مثبت دادند.
وی با بیان اینکه میانگین تولید زیتون در این شهرستان سالانه ۵۰ هزار تن است که در برخی سالها به ۱۰۰ هزار تن نیز میرسد، ادامه داد: با این حال، شهرستان به آب پایدار و مطمئن برای کشاورزی نیاز دارد.
فرماندار طارم با اشاره به اینکه برای حل بحران آب کشاورزی، پیشنهاداتی ارائه شده است، عنوان کرد: اولین پیشنهاد، آبگیری سد شهریار است که با ظرفیت ۷۵۰ میلیون مترمکعب، میتواند ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب برای شهرستان تأمین کند.
شفیعی اضافه کرد: گزینه دوم، رهاسازی آب از سد آیدوغموش از سال ۹۴ است که به طور میانگین ۲۰ میلیون مترمکعب آب در فصل تابستان برای زیتون تأمین میکند.
وی ادامه داد: همچنین، ایجاد استخرهای معیشتی در روستاها برای ذخیره آب باران و استفاده از آب در فصل فراوانی آب نیز مطرح شده است.
فرماندار طارم خاطرنشان کرد: برای پیشبرد این برنامهها، نیاز به هماهنگی بین بخشی بین ادارات منابع آب، جهاد کشاورزی و منابع طبیعی وجود دارد تا مشکلات آب کشاورزی در شهرستان طارم حل شود.
شفیعی با اشاره به نیازهای اساسی شهرستان طارم در زمینههای مختلف، تصریح کرد: یکی از مهمترین مسائل مطرح شده، نیاز به ایمنسازی برای جلوگیری از رانشهای احتمالی است که باید در دستور کار قرار گیرد تا از بروز مشکلات جدید جلوگیری شود.
وی تاکید کرد: در زمینه تأمین آب شرب، ۳۴ روستا در برنامه تأمین آب قرار دارند که ساماندهی آنها میتواند بخشی از مشکلات آب شرب را حل کند.
فرماندار طارم با اشاره به طرحهای مواصلاتی شهرستان طارم، گفت: طرحهای ملی مانند زنجان، بناب - منجیل در حال احداث و طرح ملی ملا سرا - شفت- طارم به عنوان یکی از طرحهای مهم مطرح است.
شفیعی اظهار کرد: طرحی هم وجود دارد که طارم را به شهرک تاریخی ماسوله متصل میکند، با ۹۰ درصد خاکبرداری انجام شده و امید است که با حمایت مسئولان، این پروژه به زودی به اتمام برسد.
وی بیان کرد: در بخش صنعتی، شهرک صنعتی و ناحیه صنعتی در شهر آببر مطر با کمبود زمین مواجه بوده و درخواست الحاق زمینی به این شهرک برای رفع مشکلات سرمایهگذاری مورد توجه قرار گیرد.
فرماندار طارم با اشاره به مشکلات برق شهرستان نیز به عنوان یک چالش بزرگ، عنوان کرد: قطع برق در ساعات مختلف به ویژه در حوزه کشاورزی، مشکلاتی را برای اهالی ایجاد کرده و درخواست ساماندهی وضعیت برقرسانی را داریم.