کد خبر : 115648 تاریخ : 1404/2/1 - 08:39
فرماندار خنداب اعلام کرد خلاء صنایع تبدیلی در خنداب فرماندار خنداب با تاکید بر خلاء صنایع تبدیلی در این شهرستان، گفت: ساختار صنایع تبدیلی در شهرستان خنداب فعال نیست که در نهایت استفاده درست از این میزان تولید کشمش نمی‌شود و سود فروش آن به نفع واسطه‌ها است.

به گزارش استان‌سازان، ابراهیم رستمی، فرماندار خنداب در گفت‌وگویی با اشاره به افزایش قیمت در بخش‌های مختلف از جمله نهاده و کود، اظهار کرد: فروش محصولات کشاورزی بیشتر از طریق واسطه‌ها انجام می‌شود و کشاورز سود مناسبی به دست نمی‌آورد.

رستمی بیان کرد: قیمت کشمش در بازار آزاد بسیار بیشتر از قیمتی است که کشاورز به فروش می‌رساند؛ به عنوان نمونه امسال کشاورز کشمش را با قیمت کمتری نسبت به سال گذشته فروخته در حالیکه مقابل این موضوع افزایش قیمت کود و سموم رخ داده است.

وی مسئله دیگر را مربوط به خلاء صنایع تبدیلی در خنداب دانست و خاطرنشان کرد: غالب محصولات خنداب انگور است که سال گذشته حدود ۱۲۰ هزار تن در این شهرستان تولید شد و ۲۵ تا ۳۰ هزار تن نیز کشمش به دست آمد.

فرماندار خنداب عنوان کرد: متأسفانه ساختار صنایع تبدیلی در شهرستان خنداب فعال نیست که در نهایت استفاده درست از این میزان تولید کشمش نمی‌شود و سود فروش آن به نفع واسطه‌ها است.

رستمی نبود با اشاره به اینکه رضایت کشاورزان از پوشش بیمه نیز از دیگر مشکلات باغداران و کشاورزان این شهرستان است، تصریح کرد: مبلغی که بیمه بابت خسارت سرمازدگی به باغدار و کشاورز پرداخت می‌کند در اغلب موارد کمتر از پرداختی کشاورزان است، به همین دلیل از بیمه استقبال نمی‌شود و این خود ضرر باغدار و کشاورز را به همراه دارد که نیاز به در نظر گرفتن بیمه با پوشش مناسب‌تر و اطلاع رسانی است.

وی تاکید کرد: بخشی از مسائل مربوط به کشاورزی و باغداری این شهرستان نیاز به ایجاد تشکل کشاورزی دارد که در این خصوص نشست‌هایی با کشاورزان برگزار شده است و این تشکل‌ها به کاهش حضور واسطه نیز کمک می‌کند.

فرماندار خنداب با اشاره به بحث ناترازی انرژی و چاه‌های برقی کشاورزان و باغداران، گفت: تسهیلات برای راه‌اندازی پنل خورشیدی در نظر گرفته شده است؛ با این تسهیلات حدود ۷۰ درصد هزینه راه‌اندازی تأمین می‌شود که در تأمین انرژی با مشکل مواجه نشوند.

رستمی یادآور شد: نبود صنایع تبدیلی یا دیگر موارد از جمله نبود پوشش بیمه‌ای مناسب و در نهایت متضرر شدن باغدار و کشاورز باعث ایجاد زمینه از بین رفتن کشاورزی در خنداب می‌شود که حاصل آن مهاجرت مردم و بروز بسیاری از مشکلات اجتماعی و اقتصادی است.