به گزارش استانسازان، غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی در یکصدوبیستونهمین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان و نخستین جلسه این شورا در سال ۱۴۰۴، اظهار کرد: شورای گفتوگو ساختاری است که در آن تقریباً همه ارکان حاکمیتی، از قوه قضائیه تا دولت و مجلس و نیز نمایندگان بخش خصوصی حضور دارند؛ این ساختار منحصر به فرد باید بستر حل واقعی مسائل باشد، نه صرفاً برگزاری جلسات یا تهیه صورتجلسه.
مظفری با بیان اینکه سال ۱۴۰۳ با وجود ناترازیها و چالشها، با تلاش همهجانبه به پایان رسید، عنوان کرد: امیدوارم در سال ۱۴۰۴ بتوانیم شورا را به نهادی اثربخش در تصمیمسازی و اقدام تبدیل کنیم. به همین منظور از همین فصل بهار، پیشنهادات نمایندگان مردم و بخش خصوصی باید بهصورت شفاف، کاربردی و قابل پیگیری جمعبندی شود.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه سرمایهگذاری مشهد اینوکس، بیان کرد: برای نخستین بار پس از ۱۶ دوره برگزاری در تهران، این رویداد اقتصادی با مشارکت وزارت امور خارجه و دیگر نهادها به میزبانی مشهد برگزار میشود. این یک فرصت بزرگ است که همه ارکان اقتصادی کشور در استان حضور خواهند داشت؛ باید با پروژههای مشخص، صندوقهای فعال سرمایهگذاری، مدلهای نوین تأمین مالی و حمایت از ایدههای نو به استقبال این رویداد برویم.
استاندار خراسان رضوی نقش بازار سرمایه در تأمین مالی پروژهها را مغفول خواند و خاطرنشان کرد: در حالیکه معمولاً بر تأمین مالی بانکی تمرکز داریم، بازار سرمایه به عنوان یک ظرفیت بسیار بزرگ کمتر مورد توجه بوده است. باید از ابزارهایی نظیر صندوق زمین و ساختمان، شرکتهای سهامی پروژه، کارگزاریها و بیمهها حداکثر استفاده را داشته باشیم.
مظفری تصریح کرد: من بارها تأکید کردهام که منتظر دستور یا مجوز نباشیم. اگر میدانیم یک رویکرد یا اصلاح میتواند گرهگشا باشد، باید پیشقدم شویم. یک مجوزی که شش ماه معطل مانده بود، در کمتر از ۷۲ ساعت صادر شد، وقتی باور و ارادهای برای انجام کار وجود داشت.
وی با اشاره به تجربه شخصی خود در تعامل با سیستم بانکی، گفت: در جلسات اخیر با مدیران عامل بانکها، تأکید کردیم که لااقل در سطح استان، اختیار حداقلی به شعب مرکزی داده شود. خراسان رضوی با ۸ درصد جمعیت کشور، نمیتواند در تأمین مالی منطقهای به شکل ناکارآمد عمل کند.
استاندار خراسان رضوی تأکید کرد: این شورا باید محلی برای تلفیق تصمیمگیری دولت و بخش خصوصی باشد، نه دو جزیره جداگانه. ما باید فاصله بین دولت و بخش خصوصی را کم کنیم و از ظرفیت دانشگاهها، اتاقها، و نخبگان برای حل ریشهای مسائل استفاده کنیم.
مظفری با اشاره به انعقاد تفاهمنامه اتاق بازرگانی استان و صداو سیما، اظهار کرد: این اقدام را یک قدم مثبت در جهت فرهنگسازی میدانم. صداوسیما در استان باید سخنگوی استان باشد و یک ظرفیت فوقالعاده خوب است که متعلق به استان است. این تفاهمنامه استفاده از همین ظرفیتهاست و باید بتوانیم این اقدام را در مجموعههای دیگر نیز شاهد باشیم.
وی با اشاره به پویش «نه به تصادف» که در ایام نوروز برگزار شد، بیان کرد: این پویش اقدام بسیار خوبی بود که البته باید در تمام طول سال استمرار داشته باشد.
استاندار خراسان رضوی عنوان کرد: در ایام نوروز با توجه به وجود حجم زیادی از خودروهای خدماتی و پلیس در جادهها، تصادفات مدیریت شده است، اما مهم این است که در بقیه طول سال چگونه میتوانیم تصادفات را مدیریت کرده و منجر به کاهش آنها شویم.
مظفری با اشاره به پویش #یک_دو_سه_طبیعت که در نوروز انجام شد و همچنین طرح «سهشنبههای بدون خودرو»، خاطرنشان کرد: این طرحها میتوانند به فرهنگسازی در جامعه کمک کنند و انشاءالله بتوانیم با اقدامات لازم، موجب اقبال مردم به این سمت و سو شویم.
وی تاکید کرد: مجموعهها باید با هماهنگی هم برای ارتقا استان تلاش کنند؛ زیرا اهداف همه ما یکی است و همه به دنبال پیشرفت استان خود هستیم.
گفتنی است، بررسی آخرین وضعیت اجرای پروژه قطار برقی و سریعالسیر مشهد- تهران و ضرورت صدور مجوز شورای اقتصاد و نیز طرح موضوع هنرستانهای جامع جوارکارگاهی در شهرکهای صنعتی جهت تأمین نیروی انسانی متخصص مورد نیاز شهرکها و نواحی صنعتی، دو دستور کار نشست امروز اتاق بازرگانی بود.
تبیین موانع مالیاتی شرکت های پیمانکار ناشی از عدم پرداخت مالیات بر ارزش افزوده از سوی کارفرما، دیگر موضوع محوری این نشست بود که به بحث گذاشته شد.