کد خبر : 115209 تاریخ : 1403/12/18 - 21:22
استاندار مرکزی اعلام کرد در استفاده از منابع آبی باید برنامه‌ریزی داشته باشیم استاندار مرکزی با اشاره به اینکه حدود یک و نیم میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در ۱۱ ماه امسال در استان مرکزی صورت گرفته که این رقم برای نخستین‌بار ثبت شده است، گفت: در راستای استفاده از منابع آبی باید برنامه‌ریزی و یک حد و اندازه‌ای برای برداشت داشته باشیم.

به گزارش استان‌سازان، مهدی زندیه‌وکیلی، استاندار مرکزی در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان، اظهار کرد: حدود یک و نیم میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در ۱۱ ماه امسال در استان مرکزی صورت گرفته که این رقم برای نخستین‌بار ثبت شده است و به طور قطع تا پایان سال این رقم افزایش بیشتری می‌یابد.

زندیه‌وکیلی بیان کرد: نیاز است برای خواسته کامل رهبر معظم انقلاب در خصوص جهش تولید، تلاش‌های بیشتری صورت گیرد؛ البته برخی مشکلات از جمله ناترازی انرژی در تابستان و زمستان یکی از موانع این مسیر بود.

وی با بیان اینکه برنامه هفتم توسعه باید در رأس امور همه مدیران قرار گیرد، عنوان کرد: وضعیت آب استان با وجود بارندگی‌های اخیر، هنوز نامناسب است و به احتمال زیاد در تأمین آب آشامیدنی نیز با مشکلاتی همراه می‌شویم.

استاندار مرکزی با اشاره به اینکه البته قرار بود در نیمه دوم امسال نیز جیره‌بندی در استان اعمال شود اما با اقدامات صورت گرفته و تلاش بسیار این امر انجام نشد، خاطرنشان کرد: دستگاه‌های اجرایی و فرمانداران باید برنامه سازگاری با کم‌آبی را که ابلاغ شده در اولین جلسه شورای آب مرور و اجرایی کنند.

زندیه‌وکیلی تصریح کرد: نیاز است یک نشست شورای آب هرچه سریع‌تر در استان برگزار شود و تصمیمات لازم اتخاذ شود؛ در این خصوص مطالعه به انداز کافی صورت گرفته و نیاز به مطالعه جدید نیست و تنها باید اجرا کرد تا از این بحران نیز به خوبی عبور کنیم.

وی تاکید کرد: نصب کنترهای هوشمند یک فرصت است که منبع قانونی آن در برنامه هفتم دیده شده است و باید تلاش شود تا در سال‌های اول این برنامه‌ ۴ هزار و ۲۵۰ چاه استان مرکزی به کنتور هوشمند مجهز شوند و همه برداشت‌ها کنترل شود.

استاندار مرکزی با بیان اینکه در راستای استفاده از منابع آبی باید برنامه‌ریزی و یک حد و اندازه‌ای برای برداشت داشته باشیم، گفت: در بحث انتقال آب از دریای خزر و خلیج فارس چند استان این موضوع را دنبال می‌کنند، اما متولی امر دولت نیست و بخش خصوصی به ویژه صنایع فولادی است.

زندیه‌وکیلی اظهار کرد: به اندازه مصرف کل صنایع استان پساب داریم اما هنوز نسبت به مصرف از این بخش اقدامی نکرده‌اند، باید موضوع بازچرخانی و استفاده بهینه از آب در استان مرکزی با جدیت دنبال شود.

وی بیان کرد: بحث استقرار صنایع کم‌آب نیز از دیگر برنامه‌ها است، به هیچ عنوان مجوزی به صنایع پرآب‌بر در استان مرکزی داده نمی‌شود، البته تمام مجوزهای صادر شده گذشته پا برجا است.

استاندار مرکزی عنوان کرد: استان در استفاده از پساب خوب عمل نکرده، با وجود اینکه در استقرار و توسعه شبکه فاضلاب جزو استان‌های پیشرو است و نیاز است یک برنامه‌ریزی جدی اعمال شود و از ظرفیت‌های قانونی استفاده کنیم.

زندیه‌وکیلی خاطرنشان کرد: مدیران دستگاه‌های اجرایی باید برنامه‌های سال آتی خود را هرچه سریع‌تر اعلام کنند و ارزیابی از دستگاه‌ها بر اساس برنامه‌های اعلامی است.

وی با اشاره به اینکه حرکت در استان مرکزی باید برنامه‌محور باشد، تصریح کرد: عدم مناسب‌سازی معابر، بانک‌ها و مکان‌های مختلف یکی از گله‌مندی به حق معلولان و جانبازان استان است که از دستگاه قضائی خواسته شده تا در این راستا ورود و با دستگاه‌هایی که ترک فعل داشته‌اند، برخورد شود.

استاندار مرکزی گفت: پس از گذشت یک دهه از قانون مناسب‌سازی فضاهای عمومی برای معلولان و جانبازان، استان توفیق چشمگیری نداشته‌ است، در صورتیکه هر کاری برای این قشر انجام شود، وظیفه قانونی است.

زندیه‌وکیلی با بیان اینکه بهزیستی استان مرکزی باید مطالبه‌گر نواقص از سایر دستگاه‌ها باشد و مراتب را سریع به استانداری اعلام کند، اضافه کرد: نهضت انرژی‌های خورشیدی در استان مرکزی باید با جدیت دنبال شود و در این راستا سیاست‌های تشویقی خوبی نیز لحاظ شده است.

وی بیان کرد: در زمینه ساخت‌وسازهای جدید نیز سیاست‌های خوبی در نظر گرفته شده و به ازای نصب پنل‌های خورشیدی یک تا پنج مگاواتی، یک تا پنج درصد سطح اشغال داده می‌شود اما پایان کار زمانی صادر می‌شود که پنل‌ها نصب شده باشد.

استاندار مرکزی عنوان کرد: هرکسی در نهضت تولید انرژی می‌تواند دخیل باشد و امید است در این راستا هر فردی به اندازه توان خود وارد شود؛ زیرا مزایای انرژی خورشیدی بسیار فراوان است و در سال‌های گذشته از آن غافل بوده‌ایم.