کد خبر : 1152 تاریخ : ۱۴۰۲/۵/۸ - 21:23
پایگاه خبری«استان‌سازان» رسانه‌ای با مجوز از معاونت مطبوعاتی پایگاه خبری «استان‌سازان» با مجوز رسمی از معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... و با هدف اطلاع‌رسانی شفاف به‌طور تخصصی اخبار استانداران، معاونان استاندار، فرمانداران ویژه و فرمانداران و ... را پوشش می‌دهد.

با توجه به اینکه کمتر رسانه‌ای در کشور به صورت اختصاصی به «اخبار استانداران» پرداخته و اغلب رسانه‌های سراسری، صفحه‌ای در قالب «استان‌ها» دارند، می‌شود گفت «استان‌سازان» با سابقه‌ای که حدود یک دهه پیش از این در فضای مجازی (پیام‌رسان‌ها) داشت، ظاهراً نخستین رسانه‌ای است که به‌طور اختصاصی اخبار استانداران (و استانداری‌های) کشور را پوشش می‌دهد.

آیا «استان‌سازان» برای فعالیت در این حوزه باید از وزارت کشور مجوز بگیرد؟!

پایگاه خبری استان‌سازان همانگونه که ذکر شد در چهارچوب قوانین جاری در کشور از معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز اخذ کرده و مانند سایر نشریات در حال فعالیت است، از همین رو برای ارتباط با هر دستگاه‌ اجرایی، نهاد و ... نیازمند مجوز دیگری نیست.

حالا ممکن است به دلایل مختلف اعم از انتقاد «به‌جا» یا «نابجا» از استاندار، معاونان، فرمانداران و ...، یا دلایل شخصی و سلیقه‌ای افراد در این جایگاه‌ها، یا همخوان نبودن سلیقه‌ی استاندار و ... با رسانه و ... همکاری درخور و شایسته‌ای بین رسانه و استانداری شکل نگیرد؛ اما این کار که روابط عمومی استانداری یا استاندار برای همکاری با استان‌سازان، از خبرنگار یا مدیر این رسانه، بخواهد که از وزاتخانه «توصیه‌نامه» یا «معرفی‌نامه» اخذ کند موردی است که از یک نگاه حرفه‌ای دور است.

در واقع با این فرض صحیح که استاندار نماینده‌ی عالی دولت در استان است، روابط عمومی استانداری هم (چه در جایگاه اداره کل و چه در جایگاه معاون حوزه استاندار) عالی‌ترین جایگاه روابط عمومی در استان و رئیس شورای هماهنگی روابط عمومی‌های استان است. حالا فردی با این جایگاه، باید بتواند تصمیم درستی در چگونگی «ارتباط» با رسانه‌های محلی و ملی بگیرد. ارتباطی که در نهایت باید به نفع اطلاع‌رسانی رویدادهای استانی بوده و امید به زندگی و نشاط را در جامعه تقویت کند. آیا چنین فردی در چنین جایگاهی شایسته نیست (یا بهتر نیست) برای ارتباط با یک رسانه‌ی داخلی (مجوزدار) که با مرور و بررسی اخبار و گزارش‌ها و مصاحبه‌ها می‌توان دریافت که نگاهی حمایتی (همراه با انتقاد سازنده) دارد، وقت مدیر بالادستی خود در وزارتخانه با انبوهی از دغدغه‌ها و مشکلات (در سال انتخابات که همه می‌دانند وزارت کشور چقدر مشغله‌های کاری دارد) را نگیرد و خودش تلاش کند درباره داشتن ارتباط یا نداشتن ارتباط (تاکید می‌کنم بر اساس بررسی اخبار، گزارش‌ها و مصاحبه‌های رسانه در یک بازه‌ی زمانی) تصمیم بگیرد؟!

چه کسانی در این پایگاه خبری فعالیت دارند و نگاه‌شان چیست؟

تعدادی خبرنگار، دبیر خبر و روزنامه‌نگار که هم‌اکنون در رسانه‌های مختلف سراسری فعالیت می‌کنند به صورت حضوری و غیر حضوری هدایت این پایگاه خبری را بر عهده دارند. این پایگاه خبری، با نگاه حمایتی همراه با نقد سازنده تلاش می‌کند در بخش اطلاع‌رسانی در مسیر توسعه‌ی متوازن کشور گام بردارد. حتی در برخی مواقع تلاش دارد با انعکاس درست برخی ظرفیت‌ها، به سرمایه‌گذاران در انتخاب مناسب محل سرمایه‌گذاری هم کمک کند. بنابراین تمام تلاش گروه سردبیری خبر در این رسانه، این است که فعالیت‌های استانداری‌ها و ... در سطح وسیعی به مردم اطلاع‌رسانی شود.

پیشنهاد به روابط عمومی استانداری‌های کشور

و اما کلام آخر اینکه؛ استان‌سازان هم مانند تمام رسانه‌هایی که در این کشور به صورت قانونی فعالیت می‌کنند قصد دارد فعالیت شفاف و همراه با اطلاع‌رسانی داشته باشد، بنابراین برای ایجاد ارتباط دو سویه با روابط عمومی استانداری‌های کشور اعلام آمادگی می‌کند. روابط عمومی‌ها هم بنابه وظیفه‌ی ذاتی‌ای که دارند می‌توانند همکاری داشته یا نداشته باشند؛ اما اینکه برای همکاری از «استان‌سازان» توصیه‌نامه، معرفی‎‌نامه یا هر چیز دیگری از وزارت کشور بخواهند، مسیر درستی برای فعالیت نیست. ضمن اینکه مرکز اطلاع‌رسانی وزارت کشور هم بعید است (و اساساً ضرورتی ندارد) برای «استان‌سازان» یا هر رسانه‌ی دارای مجوزی دیگری در کشور توصیه‌نامه یا معرفی‌نامه صادر کند.