کد خبر : 114997 تاریخ : 1403/11/24 - 13:20
استاندار آذربایجان شرقی مطرح کرد از ظرفیت‌های استان می‌توان در توسعه روابط ایران و روسیه استفاده کرد استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه می‌توان از ظرفیت‌های استان در توسعه روابط ایران و روسیه استفاده کرد، گفت: با وجود افزایش مراودات اقتصادی دو کشور طی سال‌های اخیر، این مراودات در حد قابل قبولی نیست.

به گزارش استان‌سازان، بهرام سرمست، استاندار آذربایجان شرقی در دیدار با هیئت تجاری روسیه، اظهار کرد: با وجود ظرفیت‌های موجود در ایران و روسیه، معادلات سیاسی در نظام بین‌الملل و همجواری دو کشور با هم، روابط اقتصادی ایران و روسیه آنچنان که باید توسعه نیافته است.

سرمست با اشاره به سفر رئیس‌جمهور به روسیه و دیدار با پوتین، بیان کرد: این سفر می‌تواند سرآغاز فعالیت‌های گسترده بین دو کشور باشد و اقتضائات و معادلات منطقه، جنگ روسیه با اکراین و معادلات سیاسی جهان ضرورت توسعه همکاری بین دو کشور را دوچندان می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه روابط اقتصادی موتور متحرکه روابط سیاسی و دیپلماتیک است، عنوان کرد: با وجود افزایش مراودات اقتصادی دو کشور طی سال‌های اخیر، این مراودات در حد قابل قبولی نیست.

استاندار آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: برقراری و افزایش روابط اقتصادی تجار و فعالان اقتصادی این استان با تجار روسیه در ذیل مراودات ملی می‌تواند بر توسعه همکاری‌های دو کشور در زمینه‎‌های مختلف تأثیر به سزایی بگذارد.

سرمست با اشاره به سابقه تجارت این استان با روسیه در طول تاریخ، تصریح کرد: آذربایجان شرقی و تبریز به لحاظ جایگاه تجاری با روسیه و کشورهای مختلف جهان، همواره می‌تواند در برقراری روابط اقتصادی ایران با این کشورها نقش موثری ایفا کند.

وی گفت: اتاق بازرگانی تبریز جزو قدیمی‌ترین اتاق‌های بازرگانی کشور بوده و سالیان سال در حوزه تجارت و تبادلات اقتصادی با کشورهای مختلف فعالیت می‌کند.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه ۹۴ درصد از اقتصاد این استان در دست بخش خصوصی است، اظهار کرد: این ویژگی می‌تواند فارغ از روابط دولتی بین کشورها، به عنوان موتور متحرک در توسعه روابط اقتصادی این استان با سایر کشورها عمل کند.

سرمست با تاکید بر اینکه توجه و تقویت بخش خصوصی از مهم‌ترین برنامه‌های مدیریت استان در دوره جدید است، بیان کرد: در این راستا پذیرش هیئت‌های تجاری کشورها و اعزام هیئت‌های تجاری استان به کشورهای مختلف به ویژه روسیه در دستور کار قرار دارد.

وی با بیان اینکه ظرفیت‌های مختلف استان می‌تواند پشتیبان‌کننده روابط با کشورهای مختلف باشد، عنوان کرد: استقرار صنایع مختلف مادر از جمله قطعه‌سازی و ماشین‌سازی، وجود تنها شهرک سرمایه‌گذاری خارجی کشور در این استان و منطقه آزاد تجاری ارس و همجواری با کشورهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان از ظرفیت‌های مهم آذربایجان شرقی برای توسعه مبادلات اقتصادی با کشورهای مختلف به ویژه روسیه است.

سرمست ادامه داد: در این استان ۵۷ شهرک صنعتی در زمینه های مختلف فعالیت می‌کنند و صنایع پتروشیمی، غذایی، شیرینی و شکلات، پوشاک، چرم و کفش این استان دارای برندهای مشهور در جهان هستند.

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه این استان قطب فولاد در کشور است، خاطرنشان کرد: مواد معدنی از جمله مس و فولاد و محصولات کشاورزی و باغی، خشکبار و صیفی‌جات از ظرفیت‌های فوق‌العاده این استان است که می‌تواند به روسیه صادر شوند.

وی با اشاره به ظرفیت بالای نمایشگاه بین‌المللی تبریز برای برقراری روابط اقتصادی با کشورهای مختلف، تصریح کرد: برگزاری نخستین نمایشگاه بین‌المللی کالاهای صادراتی به روسیه می‌تواند گام اولیه برای توسعه روابط اقتصادی با این کشور باشد و این نمایشگاه نمونه بسیار کوچکی از توانمندی‌های بالای این استان است.

سرمست اضافه کرد: نمایشگاه بین‌المللی تبریز بعد از نمایشگاه تهران اولین و بزرگ‌ترین نمایشگاه کشور محسوب می‌شود و در تبادلات تجاری استان در داخل و خارج از کشور نقش به سزایی ایفا می‌کند.

استاندار آذربایجان شرقی تصریح کرد: آذربایجان شرقی و تبریز علاوه بر ظرفیت‌های اقتصادی بالا، از ظرفیت‌های علمی و دانشگاهی، شرکت‌های داروسازی و جاذبه‌های گردشگری بالایی برخوردار است و از این ظرفیت‌ها می‌توان در توسعه روابط ایران و روسیه استفاده کرد.