کد خبر : 114948 تاریخ : 1403/11/16 - 19:30
استاندار لرستان اعلام کرد ۱۰۷ پروژه پیشران برای توسعه زیربخش‌های استان شناسایی و در اولویت قرار گرفت استاندار لرستان با بیان اینکه ۱۰۷ پروژه پیشران برای توسعه زیربخش‌های استان شناسایی و در اولویت قرار گرفته است، گفت: ۸۰۰ واحد تولیدی و صنعتی در لرستان نیازمند سرمایه در گردش هستند و در صورت حمایت به چرخه تولید وارد می‌شوند.

به گزارش استان‌سازان، سیدسعید شاهرخی، استاندار لرستان در جلسه شورای اداری با حضور وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه بهره‌برداری یک هزار و ۱۰ طرح در لرستان با ارزش ۶.۶ همت در دهه مبارک فجر آغاز شده است، اظهار کرد: امروز طرح اسید فسفریک و اسید نیتریک در استان با ارزش ۱۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی کلنگ‌زنی شد.

شاهرخی بیان کرد: تمام سلایق و گروه‌های سیاسی در استان‌های توسعه یافته به دنبال منافع استان هستند و بر شایسته‌سالاری و مطالبه‌گری به نفع مردم مقید هستند.

وی با اشاره به تدوین برنامه توسعه استان در پنج سال آینده، ادامه داد: براساس شناخت از استان، حرکت باید برنامه‌محور و منطبق بر نگاه نخبگان باشد؛ در این برنامه تکلیف تمام دستگاه‌های اجرایی بر مبنای چشم‌انداز برنامه هفتم توسعه تعریف شده است.

استاندار لرستان با بیان اینکه برای حرکت هدفمند حدود ۳ هزار طرح شناسایی شد، تاکید کرد: ۱۰۷ پروژه پیشران برای توسعه زیربخش‌های استان شناسایی و در اولویت قرار گرفته است و تحقق این پروژه‌ها نیازمند ۳۰۰ همت سرمایه‌گذاری است.

شاهرخی عنوان کرد: استان‌های مترقی با حضور سرمایه‌گذاران تحول ایجاد کردند و بر این مبنا حرکت خواهیم کرد و برنامه عملیاتی پنج ساله لرستان تحویل شده است.

وی با اشاره به اینکه سالانه ۲۰ هزار شغل برای لرستان در نظر گرفته شده است، افزود: ۸۰۰ هزار هکتار اراصی کشاورزی داریم اما میانگین زمبن‌های آبی در برخی مناطق بسیار ضعیف است در حالیکه ۲ هزار و ۴۵۰ کیلومتر مساحت رودخانه‌های استان است.

استاندار لرستان با بیان اینکه ۳۲ درصد مساحت حوزه آبریز کرخه و ۱۷.۲ درصد مساحت کارون مربوط یه لرستان است، گفت: نیازمند ایستگاه‌های پمپاژ برای آبی کردن اراضی هستیم و در صورت تأمین ۲۶ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال می‌توان وسعت زیادی از اراضی لرستان را آبی کرد.

شاهرخی با اشاره به اینکه ۸۰۰ واحد تولیدی و صنعتی در لرستان نیازمند سرمایه در گردش هستند و در صورت حمایت به چرخه تولید وارد می‌شوند، اظهار کرد: ۸۵۰ واحد نیمه تمام در بخش کشاورزی لرستان وجود دارد که نیازمند تزریق اعتبار هستند و در صورت فعالیت بر اشتغالزایی استان تأثیرگذار خواهند بود و راهکاری برای خروج از آمارهای فلاکت است.

وی با تاکید بر لزوم توسعه کشت‌های گلخانه‌ای، بیان کرد: این موارد در برنامه پنج ساله دیده شده و ایجاد گلخانه‌های علمی با تکنولوژی روز باید در اولویت قرار گیرد.

استاندار لرستان عنوان کرد: ۱۰۰ هکتار گلخانه‌ای لرستان باید به ۵۰۰ هزار هکتار برسد و در این مسیر تسهیلات تکلیفی با نگاه ویژه برای لرستان در نظر گرفته شود.