کد خبر : 114872 تاریخ : 1403/11/8 - 17:15
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان اعلام کرد این منطقه از کشور می‌تواند توسعه کشور را رقم بزند معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه این منطقه از کشور می‌تواند توسعه کشور را رقم بزند، گفت: مجتمع فولاد مَکُّران یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های در دست ساخت سواحل دریای عمان به شمار می‌رود که می‌تواند اشتغال زیادی را ایجاد و سبب توسعه منطقه شود.

به گزارش استان‌سازان، داوود شهرکی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان مراسم رونمایی از طرح وفاق مهر با اشاره به اینکه در سند توسعه یافتگی جمهوری اسلامی ۶ شاخص تعریف شده که سیستان و بلوچستان به تنهایی تمام این شاخصه‌ها را دارا است، اظهار کرد: طول مرزهای بین‌المللی سیستان و بلوچستان با دو کشور پاکستان و افغانستان بیش‌از یک‌هزار و ۲۰۰ کیلومتر است.

شهرکی با بیان اینکه این استان با دارا بودن یک ششم از مجموع مرزهای جمهوری اسلامی ایران از این نظر مقام نخست را در استان‌های مرزی دارد، عنوان کرد: جوانی جمعیت سیستان و بلوچستان، وجود ذخایر معدنی فراوان‌ و انرژی‌های تجدیدپذیر باد و خورشید دیگر مزیت‌های موجود در استان است.

وی بیان کرد: این منطقه از کشور می‌تواند توسعه کشور را رقم بزند؛ بنابراین باید مسئولان کشور به استانی که تمام مزیت‌های توسعه ایران را دارد به صورت ویژه توجه داشته باشند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه در حال حاضر سیستان و بلوچستان در خصوص معادن در کشور پیشتاز است، خاطرنشان کرد: همچنان نیز مطالعات در رابطه با اکتشافات معدنی ادامه دارد؛ شرط واگذاری معدن در شمال استان انتقال آب دریا بود که در حال حاضر بالغ بر ۲۰۰ کیلومتر لوله گذاری انجام شده که امیدواریم این پروژه در آینده نزدیک به زاهدان برسد.

شهرکی با اشاره به معدن طلای سیستان و بلوچستان به عنوان یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های طلای کشور که در کم‌تر از دو سال به بهره‌برداری رسید، تصریح کرد: مجتمع فولاد مَکُّران یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های در دست ساخت سواحل دریای عمان به شمار می‌رود که می‌تواند اشتغال زیادی را ایجاد و سبب توسعه منطقه شود.

وی تاکید کرد: در واقع سیستان و بلوچستان گنجینه بزرگی از مواد معدنی است که سرمایه‌گذاران به ویژه بنگاه‌های بزرگ اقتصادی می‌توانند با نگاه ویژه‌ای به این منطقه از ظرفیت‌های فراوان آن استفاده کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه این استان محروم نیست بلکه بی توجه مانده است؛ چرا که همه ظرفیت‌های توسعه یافتگی را دارد اما از آن استفاده نمی‌شود، گفت: از ۱۰۰ درصد سرمایه‌گذاری تنها ۶۵ درصد منابع در استان مصرف می‌شده اما اکنون تلاش می‌کنیم تمام منابع در استان استفاده شود.

شهرکی اظهار کرد: در سفر رئیس‌جمهور مصوب شد طرح‌های تسهیلاتی و سرمایه‌گذاری سیستان و بلوچستان بانک‌ها مبلغی اختصاص دهند و بخش خصوصی نیز تا پایان سال ۱۴۰۴ در این استان سرمایه‌گذاری کند که این یک فرصت خوب برای استان به شمار می‌رود.

وی بیان کرد: طرح وفاق مهر که از سوی بانک قرض‌الحسنه مهر ایران اجرایی شده فرصتی خوب برای مردم استان به شمار می‌رود که بتوانند بدون دغدغه برای خود شغلی ایجاد کنند.

این مقام مسئول اذعان داشت: امیدواریم مردم با استفاده از تسهیلات بانکی بدون کارمزدی که در نظر گرفته شده سرمایه‌گذاری‌های خوبی که منجر به توسعه یافتگی استان شود در این منطقه رقم بزنند.

گفتنی است، بانک مهر ایران با هدف ترویج سنت قرض الحسنه و رفع دغدغه‌های اهل سنت سیستان و بلوچستان و مردم سنی‌نشین دیگر شهرهای کشور محصولی را با عنوان طرح «وفاق مهر» عملیاتی کرده که این طرح امروز دوشنبه در این استان به عنوان استان پایلوت رونمایی شد.