کد خبر : 114791 تاریخ : ۱۴۰۳/۱۱/۱ - 22:57
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استاندار کردستان مطرح کرد واحدهای پخت نان محلی و کلانه‌پز وضعیت مناسبی ندارند معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استاندار کردستان گفت: واحدهای پخت نان محلی و کلانه‌پز وضعیت مناسبی ندارند و هنوز به صورت شفاف دستگاه متولی صدور پروانه کسب، نظارت، تعیین محل تهیه آرد، تصویب و ابلاغ نرخ‌نامه این واحد‌ها مشخص نیست که می‌طلبد این موضوع تعیین تکلیف شود.

به گزارش استان‌سازان، ارسلان ازهاری، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه‌ منطقه‌ای استاندار کردستان در جلسه کارگروه رصد و پایش وضعیت آرد و نان استان، اظهار کرد: کیفیت تولید آرد و نان یکی از موضوعات مهمی است که می‌طلبد دستگاه‌های متولی استان در این راستا برنامه‌ریزی‌های لازم را داشته باشند و به صورت ویژه به این موضوع بپردازند.

ازهاری بیان کرد: با توجه به اینکه نان قوت غالب مردم بوده و با سلامتی آنان مرتبط است باید نظارت و کنترل واحد‌های خبازی دولتی و آزاد‌پز تشدید و با واحد‌های متخلف برخورد شود.

وی عنوان کرد: آمار ارائه شده حاکی از پایین بودن کیفیت نان در شهرستان‌های بانه و مریوان است که باتوجه به گردشگرپذیر بودن این دو شهرستان، این وضعیت به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه‌ منطقه‌ای استاندار کردستان با تاکید بر ساماندهی واحد‌های پخت نان محلی، خاطرنشان کرد: واحدهای پخت نان محلی و کلانه‌پز وضعیت مناسبی ندارند و هنوز به صورت شفاف دستگاه متولی صدور پروانه کسب، نظارت، تعیین محل تهیه آرد، تصویب و ابلاغ نرخ‌نامه این واحد‌ها مشخص نیست که می‌طلبد این موضوع تعیین تکلیف شود.

ازهاری تصریح کرد: یکی دیگر از موضوعات مهم، بحث آموزش خبازان است؛ لذا با توجه به اهمیت این موضوع باید یکی از شروط صدور و تمدید پروانه کسب خبازی‌ها داشتن گواهی فنی‌حرفه‌ای باشد.

ازهاری با اشاره به سوخت جایگزین برای خبازی‌ها، بیان کرد: باید شرایط دوگانه‌سوز بودن واحد‌های خبازی استان فراهم شود تا در صورت نیاز از سوخت جایگزین استفاده کنند، ما نیز با پرداخت تسهیلات از این طرح حمایت می‌کنیم.

وی ادامه داد: بونکر‌های آرد علاوه بر اینکه ظرفیت مناسبی برای جابه‌جایی ایمن و بهداشتی آرد است می‌تواند از عرضه خارج از شبکه و قاچاق آرد در استان جلوگیری کند، بنابراین باید به این سمت حرکت کرده و خبازی‌های استان را به بونکر آرد مجهز کنیم.

این مقام مسئول اضافه کرد: این کارگروه باید در شهرستان‌ها نیز به صورت مستمر برگزار شود و نظارت‌ واحد‌های خبازی را به صورت جدی پیگیری کنند.