کد خبر : 114742 تاریخ : ۱۴۰۳/۱۰/۲۷ - 14:00
استاندار همدان خبر داد نقشه جامع تحول و پیشرفت استان تا نیمه اسفند ماه تهیه می‌شود استاندار همدان با بیان اینکه نقشه جامع تحول و پیشرفت استان تا نیمه اسفند ماه احتمالا به صورت کامل تهیه خواهد شد، گفت: در این دوره توانستیم مسائل استان را احصا کرده، چالش‌ها، فرصت‌ها، تهدیدها‌ و نقاط ضعف و قوت را شناسایی کنیم.

به گزارش استان‌سازان، حمید ملانوری‌شمسی، استاندار همدان در جلسه شورای اداری استان که با حضور اسکندر مومنی، وزیر کشور و علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش برگزار شد، اظهار کرد: مهم‌ترین موضوعی که شروع کار در دستور کار قرار داده‌ایم، گفتمان دولت چهاردهم یعنی وفاق ملی است؛ توجه به این گفتمان، ایجاد تعامل، همکاری، انسجام و رعایت عدالت و انصاف منجبر به وفاق استانی و منطقه‌ای و در نهایت ملی می‌شود؛ در این راستا تعامل بسیار خوبی بین همه دست‌اندرکاران و مداخله‌گران حوزه مدیریت اجرایی استان برقرار است.

ملانوری‌شمسی بیان کرد: شورایی تحت عنوان شورای هماهنگی مدیریت ارشد استان تشکیل داده‌ایم که در آن به تناسب با موضوعات از مدیران دعوت می‌شود تا در جلسات که به صورت هفتگی برگزار می‌شود، هم‌اندیشی، همکاری و هماهنگی به وجود آید.

وی عنوان کرد: براساس تاکید رئیس‌جمهور مبنی بر تدوین برنامه‌های تحول و پیشرفت، نقشه جامع تحول و پیشرفت در استان همدان تهیه شد و ستادی نیز تحت عنوان ستاد توسعه و پیشرفت استان در قالب ۱۶ کمیته تخصصی متشکل از دستگاه‌های اجرایی، بنیاد ملی نخبگان، دانشگاه‌ها و فعالین بخش خصوصی تشکیل شد.

استاندار همدان خاطرنشان کرد: در این دوره توانستیم مسائل استان را احصا کرده، چالش‌ها، فرصت‌ها، تهدیدها‌ و نقاط ضعف و قوت را شناسایی کنیم.

ملانوری‌شمسی گفت: نقشه جامع تحول و پیشرفت استان تا نیمه اسفند ماه احتمالا به صورت کامل تهیه خواهد شد؛ این نقشه، نگاهی کلی، علمی و جامع‌محور با افق برنامه هفتم پیشرفت کشور برای مدیریت اجرایی استان به همراه دارد.

وی ضمن ارائه گزارشی از عملکرد خود در حدود ۱۰۰ روز حضورش در استان، تصریح کرد: پروژه‌های عمرانی را اولویت‌بندی کردیم و طی مدت زمان حضورم در استان، مصوبات خوبی داشتیم و تحرکی در استان ایجاد شده است.

استاندار همدان با اشاره به اینکه نیروی انسانی مستعد و دارای غنا در حوزه فرهنگ استان وجود دارد، بیان کرد: به طور کلی وضعیت فرهنگی خوبی داریم اما در حوزه آسیب‌ها در بعضی از موضوعات رتبه‌های خوبی نداریم؛ بنابراین، درصدد رفع این مشکلات هستیم و برای آن‌ها برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده است که با مشارکت مردم می‌توانیم مسائل اجتماعی استان را مدیریت کنیم.

ملانوری‌شمسی عنوان کرد: با توجه به تاکید دولت بر استفاده از نیروهای جوان و توانمند، اجرای طرح شناسایی و توانمندسازی نیروهای مستعد درون سازمانی از استانداری و واحدهای تابع آغاز شده است و سپس در سایر دستگاه‌های اجرایی استان اجرا خواهد شد.

نماینده عالی دولت در استان اذعان داشت: برای انتصاب مدیران نیز بر سه شاخصه اصلی یعنی تخصص و کارآمدی، انگیزه کافی برای اجرای سیاست‌های دولت چهاردهم، نظام و اسناد بالادستی و حس‌خلق و مردمداری انتخاب شده‌اند و می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه ورود جدی به حوزه انرژی داشتیم، خاطرنشان کرد: سعی کردیم کم‌ترین میزان خاموشی را در روزهای ابتدایی در واحدهای تولیدی داشته باشیم و به سمتی حرکت کنیم که این واحدها و بخش کشاورزی کم‌ترین آسیب را ببینند.

استاندار همدان با بیان اینکه ستاد توسعه و پیشرفت استان در راستای شکسته شدن بروکراسی اداری راه‌اندازی شد، اظهار کرد: در این ستاد قرارگاهی با توجه به شعار سال و به مسئولیت معاونت عمرانی تشکیل شده است تا سرعت صدور مجوز و انجام کارهای اداری سرمایه‌گذاران در سریع‌ترین زمان ممکن انجام شود. همچنین، در این ستاد با توجه به ظرفیت‌هایی که در استان شناسایی می‌شود، مجوزهای بی‌نامی صادر می‌شود تا سرمایه‌گذاران بتوانند از آن‌ها استفاده کنند.

ملانوری‌شمسی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۴۹ مگاوات نیروگاه خورشیدی فعال در استان داریم، گفت: ۱۱ درصد از نیروگاه‌های کل کشور در استان همدان وجود دارد.

وی با بیان اینکه امروز نیروگاه ۱۳۵ مگاواتی کبودرآهنگ با حضور وزیر کشور کلنگ‌زنی می‌شود، عنوان کرد: تا کنون هزار و ۶۵۰ متقاضی نیروگاه پنج کیلوواتی فعال وجود دارد و ۷۵۰ نیروگاه دیگر نیز عقد قرارداد انجام شده و در حال انجام است.

استاندار همدان با اشاره به اینکه ۳۰۰ نیروگاه پنج کیلوواتی نیز از سوی کمیته امداد امام (ره) و ۲۰۰ نیروگاه توسط بسیج سازندگی و بهزیستی نیز انجام خواهد شد، خاطرنشان کرد: طی این ۱۰۰ از زمان حضور در استان تا کنون، ۷۰ نیروگاه پنج کیلوواتی نیز افتتاح شده است.

ملانوری‌شمسی با بیان اینکه اخیرا قراردادی با سرمایه‌گذار خارجی برای ساخت شهرک ویلایی با اعتبار ۱۰۰ هزار میلیارد تومان منعقد شده است، اظهار کرد: کلنگ‌زنی میدان میوه‌ و تره‌بار نیز از دیگر اقداماتی بود طی این مدت انجام شد.

وی ادامه داد: ۶۶۶ میلیارد تومان در قالب اعتبارات کمک به شهرداری‌ها وارد استان شده است.

استاندار همدان با اشاره به اینکه سعی کردیم در حوزه عمرانی به مسائل اساسی استان بپردازیم، بیان کرد: ایستگاه راه‌آهن همدان و راه دسترسی به آن طی دهه فجر سال جاری افتتاح خواهد شد.

ملانوری‌شمسی با تاکید بر اینکه توجه جدی به مسائل حوزه مسکن نیز داریم، یادآور شد: امنیت استان، پایدار و مناسب است و شاید یکی از استان‌های برتر کشور در حوزه امنیت باشیم.

لزوم تفویض اختیار به استانداران

حبیب‌الله شعبانی‌موثقی، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه همدان نیز در این جلسه ضمن تشکر بابت انتخاب حمید ملانوری‌شمسی به عنوان استاندار همدان، اظهار کرد: در مدتی که توفیق همکاری با استاندار همدان را داشتم متوجه شدم که شناخت خوبی از مسائل استان دارند و می‌توانند راه‌حل مناسبی ارائه دهند.

شعبانی‌موثقی با اشاره به اینکه در انقلاب اسلامی اهدافی داشتیم و این اهداف ما با نظام بوروکراسی ماکس وبر به نتیجه نمی‌رسد، بیان کرد: این نظام در برخی از کشورهای غربی و آسیای شرقی به نتیجه رسیده است اما در کشور ما به نتیجه نرسیده و اصرار داریم که این راه اشتباه را ادامه دهیم.

وی با بیان اینکه در شرایط عادی قرار نداریم و در شرایط تحریم هستیم و مدیریت دوران تحریم باید متناسب با شرایط تحریمی انجام شود، عنوان کرد: باید به استانداران اختیارات کامل داده شود؛ چرا که توانایی آن را دارند.

نماینده ولی‌فقیه در استان خاطرنشان کرد: بارها به این موضوع اشاره کرده‌ام که حوزه مسکن استان با مشکلاتی مواجه است و اگر می‌خواهیم مسئله مسکن، مسائل و مشکلات مردم حل شود، باید تدبیر جدیدی داشت و برنامه‌ریزی کرد.

شعبانی‌موثقی گفت: استانداران از کارشناسانی که در وزارتخانه هستند، اطلاعات و درک بهتری از مسائل دارند و با شناختی که دارند می‌توانند مشکلات را حل کنند.

وی با تاکید بر اینکه مدیریت اسلامی به این شکل که تمرکز مسئولیت‌ها در وزارتخانه‌ها باشد، نیست، تصریح کرد: در مدیریت اسلامی، نمی‌توانیم مدیری را داخل قفسی مملو از قوانین دست و پا گیر بیاندازیم و انتظار پاسخ‌گویی از آن‌ها داشته باشیمو

امام جمعه تاکید کرد: بهتر است به عنوان نمونه در حوزه مسکن اختیار کامل به استاندار داده شود تا نتیجه آن را ببینیم؛ خیالتان نیز راحت باشد؛ جراکه مسئولین استان شفاف هستند و هیچ فسادی در استان اتفاق نمی‌افتد.

شعبانی‌موثقی با بیان اینکه باید به مسائل فرهنگی و فعالیت‌های فرهنگی توجه شود، یادآور شد: در دولت قبل سند فرهنگی استان تدوین شد که پنج اولویت داشت و اولویت و مسئله و مشکل اصلی ما «خانواده» بود. متأسفانه آن طور که باید از سند فرهنگی حمایت نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه با رفتارهای سلبی نمی‌توانیم مشکلات را حل کنیم، تصریح کرد: باید به سمت رفتارهای ایجابی برویم که نیاز به زیرساخت‌های فرهنگی خاص خود را دارد.

نماینده ولی‌فقیه در استان تاکید کرد: حداقل نگاه ائمه جمعه‌ استان به مسائل، نگاه سیاسی نیست و برای حل مشکلات مردم به دولت کمک می‌کنیم.

شعبانی‌موثقی اظهار کرد: ما موفقیت دولت را موفقیت مردم می‌دانیم و اگر گاهی نقدی انجام می‌شود، باور کنید که این انتقادها دلسوزانه است.

گفتنی است، در پایان جلسه شورای اداری استان، از دستورالعمل طرح ستاد توسعه و پیشرفت استان و طرح شناسایی و توانمندسازی نیروهای مستعد درون سازمانی برای پست‌های مدیریتی توسط وزیر کشور و وزیر آموزش و پرورش رونمایی شد.