کد خبر : 114736 تاریخ : ۱۴۰۳/۱۰/۲۶ - 09:20
استاندار اصفهان اعلام کرد اقتصاد دیجیتال و اقتصاد بی‌وزن از مهم‌ترین عرصه‌های فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان است استاندار اصفهان با اشاره به اینکه اقتصاد دیجیتال و اقتصاد بی‌وزن امروز از مهم‌ترین عرصه‌هایی است که شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند در آن پیشرو باشند، گفت: استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان با نوآوری و خلاقیت، گره‌های کور صنایع را می‌گشایند.

به گزارش استان‌سازان، مهدی جمالی‌نژاد، استاندار اصفهان در گفت‌وگویی، اظهار کرد: یکی از محصولاتی که برای کشورمان اهمیت فوق‌العاده‌ای داشته و دارد، محصولی است که سال‌ها از خارج وارد می‌کردیم. اکنون این محصول می‌تواند بسیاری از مشکلات و نیازهای داخلی را برطرف کند.

جمالی‌نژاد بیان کرد: مجموعه جهاد دانشگاهی در این زمینه تلاش‌های شایانی انجام داده و در کنار آن، پروژه‌ای بزرگ نیز با ظرفیت ۳ مگاوات انرژی خورشیدی در حال اجرا است. این ترکیب، در کنار تولید محصول استراتژیکی همچون سوربیتول، به‌واقع نشان‌دهنده توانمندی‌های ارزشمند این مجموعه است، همچنین تهیه سند توسعه برای این مجموعه، چشم‌اندازی روشن از اقدامات تحول‌آفرین ارائه می‌دهد.

وی ادامه داد: این مجموعه که در حال حاضر ۲۰۰۰ هکتار زمین در اختیار دارد، علاوه بر تولید این محصول، ظرفیت‌های دیگری نظیر کشت گیاهان دارویی و محصولات غذایی را نیز شامل می‌شود. با اجرای این برنامه‌ها، می‌توان این مجموعه را به‌عنوان یک قطب سلامت و غذایی بی‌نظیر در غرب آسیا مطرح کرد.

استاندار اصفهان با بیان اینکه امید می‌رود این مجموعه به‌واسطه شبکه‌سازی با دیگر مراکز سلامت استان اصفهان، بتواند این استان را به هاب منطقه‌ای در این حوزه تبدیل کند، خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی تاکنون پروژه‌های بسیاری در زمینه داخلی‌سازی اجرا کرده است. به‌یاد دارم زمانی که در سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها فعالیت می‌کردم، پروژه‌هایی نظیر تولید واگن با همکاری شرکت مپنا و جهاد دانشگاهی به موفقیت رسید.

جمالی‌نژاد عنوان کرد: این نهاد، نه‌تنها در زمینه تولید محصول استراتژیک سوربیتول، بلکه در بسیاری از حوزه‌های دیگر نیز با داخلی‌سازی به اشتغال‌زایی، به‌ویژه در شهرستان تیران و کرون، کمک شایانی کرده است.

استاندار اصفهان گفت: اولین شهرک تحقیقاتی کشور در اصفهان در اوایل دهه ۸۰ راه‌اندازی و نخستین منطقه علم و فناوری نیز در همین استان تعریف شد. این ابتکارات، الگویی برای سایر استان‌ها و شهرهای کشور و زمینه‌ساز ایجاد مجموعه‌های علمی و دانش‌بنیان در دیگر نقاط ایران شد.

جمالی‌نژاد اظهار کرد: امروز شاهد آن هستیم که مجموعه‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها در شهرک‌های علمی اصفهان با نوآوری و خلاقیت، گره‌های کور صنایع کشور را می‌گشایند. بسیاری از تولیدات استراتژیک داخلی، نتیجه تلاش این افراد است از جمله تولید کربن در همین استان اصفهان که نمونه‌ای از دستاوردهای ارزشمند آن‌ها به شمار می‌رود.

وی اضافه کرد: اقتصاد دیجیتال و اقتصاد بی‌وزن امروز از مهم‌ترین عرصه‌هایی است که شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند در آن پیشرو باشند. همچنان که اصفهان در حوزه صنعت همواره پیشتاز بوده است، امید داریم در این عرصه نیز جایگاه نخست را به خود اختصاص دهد.