کد خبر : 114179 تاریخ : ۱۴۰۳/۸/۲۷ - 21:22
استاندار خوزستان اعلام کرد مطالعه باید تبدیل به فرهنگ عمومی شود استاندار خوزستان با اشاره به اینکه مطالعه یکی از مولفه‌های وجوه نرم‌افزار توسعه است که باید تبدیل به فرهنگ عمومی شود، گفت: محور توسعه انسان است و اگر انسان توسعه پیدا کند می‌تواند فرهنگ را در جامعه ترویج دهد.

به گزارش استان‌سازان، سیدمحمدرضا موالی‌زاده، استاندار خوزستان در آیین تجلیل از کتابداران خوزستان، فرهنگ مطالعه و کتابخوانی را یکی از مهم‌ترین شاخص‌های توسعه و پیشرفت دانست و اظهار کرد: مطالعه کتاب سبب ایجاد گفت‌وگو، کاهش آسیب‌های اجتماعی و اضطراب در جامعه می‌شود.

موالی‌زاده با بیان اینکه باید بین کتابخوانی و توسعه ارتباطی وجود داشته باشد، عنوان کرد: محور توسعه انسان است و اگر انسان توسعه پیدا کند می‌تواند فرهنگ را در جامعه ترویج دهد.

وی با اشاره به اینکه توسعه دارای ابعاد زیادی چون فرهنگی، محتوایی، شکلی و تمدنی است، تصریح کرد: باید به همه ابعاد توسعه توجه داشت؛ زیرا نمی‌توان هیچ‌کدام را جایگزین دیگری کرد: به‌ طور مثال سخت‌افزار را نمی‌شود جایگزین نرم‌افزار و برعکس نرم‌افزار را جایگزین سخت‌افزار کرد پس باید به هر دو وجه توجه کرد.

استاندار خوزستان با بیان اینکه کتابخانه فقط قرائت‌خانه نیست بلکه کارکردهای مختلفی دارد، خاطرنشان کرد: مهارت‌گفت‌وگو یکی از عوامل موجود در کتابخانه‌ها است و فردی که به کتابخانه می‌رود صرفاً برای مطالعه نمی‌رود، بلکه می‌تواند با صحبت وگفت‌وگو افکار خود را با دیگران رد و بدل کند که این تضارب افکار اثرگذاری بالایی بر افزایش توسعه و ترویج فرهنگ و هنر دارد.

موالی‌زاده بیان کرد: برای توسعه استان خوزستان نیازمند انسان توسعه‌مند هستیم و در این مسیر جامعه‌ای که به کتاب بپردازد در مسیر توسعه حرکت می‌کند و مطالعه یکی از مؤلفه‌های وجوه نرم‌افزار توسعه است که باید تبدیل به فرهنگ عمومی شود.

وی تصریح کرد: باید فرهنگ مدارا و گفت‌وگو در جامعه گسترش یابد و همین عامل خود موجب توسعه و پیشرفت استان خواهد شد و کتابخانه‌ها نه تنها مخزن و محل مطالعه کتاب هستند، بلکه می‌توانند مکانی برای تبادل نظرات شهروندان و حضور صاحب‌نظران در موضوعات مختلف، قرار گیرند.

استاندار خوزستان گفت: استان خوزستان باید محل رفت و آمد پژوهشگران، محققان و صاحب‌نظران باشد و تلاش شود فرهنگ گفت‌و‌گو در لایه‌های مختلف جامعه در استان گسترش یابد.

موالی‌زاده با اشاره به اینکه کتابخانه‌ها منحصر به اهدای کتاب نیستند، بلکه محل گفت‌وگو و کمک‌کننده به توسعه سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی هستند، اضافه کرد: کتابخانه‌ها آسیب‌های اجتماعی را کاهش و وفاق اجتماعی را افزایش می‌دهند.

وی ادامه داد: مطالعه آستان تحمل افراد را بالا برده و سعه‌صدری به وجود می‌آورد که اضطراب و افسردگی را کم کرده و از طریق کتاب درمانی، نشاط بیشتر ایجاد می‌شود و از سویی مکمل جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی است.

استاندار خوزستان اظهار کرد: بچه‌ها باید با سنت کتابخوانی ارتباط پیدا کرده و نظام ارزشمندی به این سو برود و آثاری که کتاب بر ذهن، جان و خلقیات انسان می‌گذارد به منطقی شدن رفتار انسان کمک می‌کند.