کد خبر : 114169 تاریخ : ۱۴۰۳/۸/۲۶ - 21:01
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خوزستان اعلام کرد مردم از کیفیت نان راضی نیستند معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خوزستان با تاکید بر اینکه نان خوزستان کیفیت مطلوبی ندارد و مردم راضی نیستند، گفت: بیش از ۷۰ درصد نانوایی‌ها در شیفت صبح تعطیل هستند و این ایراد به نانوایی وارد است و اگر قرار نیست کیفیت نان تغییر کند، معنی ندارد که در نرخ نان نیز تجدیدنظر شود.

به گزارش استان‌سازان، محمد راضی‌جلالی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خوزستان در شورای آرد و نان استان، اظهار کرد: یکی از انتظارات مردم تنوع نان در خوزستان است به این دلیل که مردم قدرت انتخاب ندارند؛ چراکه عمده نان تافتون و بخش دیگر نان لواش است؛ به این منظور، باید در صدور مجوزها تجدید نظر کرد و مجوز پخت دیگر نان‌ها صادر شود.

راضی‌جلالی با اشاره به اینکه علاوه بر تنوع در نان، باید ارزش غذایی نان نیز افزایش یابد، بیان کرد: بهترین نوع نان که فرایند تخمیر و جذب را گذرانده و دارای خواص بیشتری است، نان سنگک است.

وی ضمن اشاره به نمایشگاه نان در سال گذشته، ادامه داد: نمایشگاه امسال از استانی بودن به نمایشگاه منطقه‌ای تبدیل شود؛ بنابراین بخش خصوصی نیز باید پای کار باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خوزستان خاطرنشان کرد: نانواها جزو زحمت‌کش ترین قشر هستند؛ بنابراین برای متناسب‌سازی نرخ نان باید همه شرایط از جمله آب و هوا و... در نظر گرفته شود.

راضی‌جلالی اضافه کرد: از سوی دیگر کیفیت نامطلوب نان نیز باید دیده شود و باید قبول کرد که نان خوزستان کیفیت مطلوبی ندارد و مردم راضی نیستند.

وی درباره نحوه تعیین نرخ نان، تصریح کرد: اجازه نداریم نرخی اعلام کنیم که اختلاف زیادی با دیگر استان‌ها داشته باشد؛ بنابراین چندین جلسه برگزار و کار کارشناسی انجام شده است. از طرفی، باید وضعیت مصرف‌کننده نیز لحاظ شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خوزستان بیان کرد: با توجه به اینکه قوت غالب مردم، نان است، افزایش نرخ نان می‌تواند باری بر مردم تحمیل کند. البته وزارت کشور درخواست تغییر و بازنگری در قیمت نان را داده و اکثر استان‌ها بازنگری را انجام داده‌اند.

راضی‌جلالی با بیان اینکه در پخت نان تنوع وجود ندارد، یادآور شد: بیش از ۷۰ درصد نانوایی‌ها در شیفت صبح تعطیل هستند و این ایراد به نانوایی وارد است؛ در این صورت مردم ناراضی می‌شوند؛ البته این مشکل نظارتی و فرهنگی است.

وی با انتقاد از کیفیت نان در استان، اظهار کرد: کیفیت نان مطالبه همه است و اشکال در موضوع نظارت است. در جلسه با وزیر جهاد کشاورزی نیز موضوع دستورالعمل نظارت بر عرضه و تولید حوزه کشاورزی مطرح شد که با چه کسی است. وزیر در پاسخ گفت تا یک مرحله بعد از فرآوری محصول کشاورزی، نظارت برعهده جهاد کشاورزی است.

این مقام مسئول ادامه داد: بنابراین جهاد کشاورزی می‌تواند بر نحوه توزیع و حمل آرد نظارت کند اما نظارت بر واحدهای نانوایی، برعهده اصناف و صنعت، معدن و تجارت است؛ اصناف آنگونه که باید در موضوع نظارت بر کیفیت نان ورود نمی‌کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خوزستان بیان کرد: تقریبا همه بازدیدهای انجام شده از نانوایی‌ها منتج به تخلف می‌شود؛ اگر قرار است کیفیت نان تغییر نکند معنی ندارد که در نرخ نان نیز تجدیدنظر شود.

راضی‌جلالی با اشاره به دستور رئیس‌جمهور، تصریح کرد: رئیس‌جمهور دستوری مبنی بر توقف مازوت‌سوزی در چند نیروگاه اصلی نزدیک مناطق مسکونی را داد. آلودگی مازوت نسبت به دیگر فرآورده‌های سوختی، بسیار بیشتر است. هوای شهر اهواز در سال ۱۴۰۲ از ۳۶۵ روز ۲۸۵ روز آلوده بود. این چالش کسب و کار و صنایع را دچار مشکل کرده است اما تا زمانی که به اهمیت موضوع و استفاده از انرژی و اولویت بودن آن پی نبریم دنبال راهکار عملیاتی موثر زیربنایی نخواهیم رفت.

وی با بیان اینکه در هیچ کدام از کشورهای اروپایی اجازه مصرف فراتر از استاندارد تعیین شده داده نمی‌شود، اضافه کرد: منابع گازی به اندازه کافی نیست؛ بنابراین باید سراغ نیروگاه خورشیدی رفت.

این مقام مسئول ادامه داد: نظام مهندسی و انبوه‌سازان موظف هستند برای روشنایی و تأمین برق منازل از پنل خورشیدی استفاده کنند. هزینه پنل‌های خورشیدی نسبت به هزینه مسکن ناچیز است و نیاز به عزم همگانی و فرهنگ‌سازی اساسی است تا انرژی مدیریت شود.