علی نوری در افتتاحیه کارگزاری صدور شناسنامه فرش دستباف کردستان که در سنندج برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به ظرفیت های موجود در تولید فرش دستباف در استان، نگاه ویژهای هم نسبت به رونق و توسعه این هنر وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه افزون بر ۹۰ هزار بافنده فرش دستباف در این استان فعالیت میکنند، افزود: سالانه ۲۰۰ هزار مترمربع فرش دستباف در استان تولید میشود و این بیانگر پتانسیل تولید این کالای ارزشمند در این منطقه است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان ادامه داد: تاکنون اقدامات مطلوبی هم چون ثبت جهانی برند فرشهای سنندج و بیجار و ایجاد مرکز صدور شناسنامه فرش دستباف در استان انجام شده است.
نوری به جایگاه فرش دستباف در دهه ۹۰ نه تنها در کردستان بلکه کل کشور اشاره کرد و گفت: در آن سالها بیش از ۵۰۰ میلیون دلار صادرات فرش دستباف انجام میشود که به دلیل تحریم های ظالمانه استکبار جهانی این میزان به کمتر از ۴۰ میلیون دلار رسیده است.
وی با اشاره به اینکه امروزه کشورهای دسته دوم و سوم صنعت فرش بیشترین صادرات این کالای گرانبها را انجام میدهند، بیان کرد: باید با اولویت سنجی تلاش کنیم جایگاه از دست رفته این صنعت را در استان بازگردانیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان بیان کرد: با مسئولان اقلیم کردستان عراق در نشستهایی که داشتهایم پیرامون صادرات فرش دستباف از اقلیم به کشورهای اروپایی مذاکراتی انجام دادیم و توافق نامهای هم با کمیته امداد کشور مبنی بر صادرات این محصول امضا شده است.
نوری افزود: افزون بر پیگیری مسائل مربوط به صادرات فرش دستباف باید برگزاری نشست های تخصصی و همایش های بینالمللی و ملی را دستور کار قرار دهیم تا استان از بی تحرکی در صنعت فرش خارج شود.