کد خبر : 103464 تاریخ : ۱۴۰۲/۱۲/۱۹ - 14:08
استاندار کردستان تاکید کرد اجازه انتقال آب سد آزاد را به دیگر استان‌ها نمی‌دهم/ مهاجرت معکوس در ۱۹۲ روستای کردستان استاندار کردستان گفت: برنامه‌ای برای انتقال آب از سد آزاد به دیگر استانها مطرح نیست و به مردم اطمینان می‌دهم منابع آبی استان صرف توسعه بخش کشاورزی و صنعت می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری استان سازان، اسماعیل زارعی کوشا روز شنبه در چهارمین مجمع سلامت کردستان در دانشگاه علوم پزشکی، اظهار کرد: برخی شایعات طرح شده در این باره صحت ندارد اگرچه منابع آبی نیز همچون نفت و گاز سرمایه ملی به شمار می‌رود ولی تا زمانی که من استاندار باشم، چنین اجازه‌ای نخواهم داد.

وی افزود: اولویت امروز استان، توسعه کشاورزی در اراضی پایاب سدهاست تا کردستان به ردیف استانهای برخوردار از زمین های آبی در کشور برسد و با توسعه تولید در بخش صنعت و کشاورزی به امنیت غذایی کشور کمک کند.

استاندار کردستان در ادامه با بیان اینکه اگرچه استان در برخی از شاخص های پیشرفت و توسعه وضعیت مطلوبی ندارد افزود: در بخش بهداشت و درمان از استان های سرآمد کشور هستیم که بسیاری از شاخص های این حوزه فراتر از متوسط کشوری است.

زارعی‌کوشا گفت: در ۲ سفر رئیس‌جمهور و هیئت دولت به کردستان، هشت هزار میلیارد ریال مصوبه به دانشگاه علوم پزشکی استان اختصاص یافت که این مبلغ فراتر از بودجه سالانه این دانشگاه است.

مهاجرت معکوس در ۱۹۲ روستای کردستان

وی به اتفاقات بسیار خوب در طول ۲ سال و نیم از عمر دولت سیزدهم در کردستان اشاره کرد و افزود: در این مدت شاهد مهاجرت معکوس در ۱۹۲ روستای استان بودیم که بخشی از آن به بهبود زیرساختهای اسکان به ویژه در بخش بهداشت و درمان بر می‌گردد.

استاندار کردستان ابراز امیدواری کرد با نگاه توسعه محور دولت، تا پایان عمر دولت بتوان شاهد رکورد ویژه در این بخش بود.

وی به سیاست جمعیت‌زدایی از روستاها در رژیم ستم شاهی اشاره کرد و افزود: این نگاه در جمهوری اسامی و به ویژه دولت سیزدهم مبتنی بر بهبود امکانات و زیرساختهای روستایی است تا جمیعت مولد روستایی افزایش یابد.

زارعی‌کوشا تاکید کرد: با نگاه جامع، طرحهای عام‌المنفعه در روستاها توسعه یافته از سویی نیازهای بهداشتی و درمانی نیز پاسخ داده شده است.

کردستان در جایگاه دوم کاهش تلفات جاده‌ای

استاندار کردستان در بخش دیگری از سخنانش، یکی از پیامدهای تقویت بخش فوریتهای پزشکی و بهداشت و درمان و نیز بهبود وضعیت زیرساختهای حمل‌ونقل، اضافه کرد: استان در دهه گذشته همواره در رتبه های ۲۶ تا ۳۱ کشور در زمینه تلفات جاده‌ای قرار داشت که در ۲ سال اخیر با کارهای ویژه راهسازی و راهداری، امسال تا پایان دی ماه در رتبه دوم کشور از نظر کاهش تلفات جاده‌ای قرار گرفتیم و این پایگاه تا پایان سال قابل ارتقا به رتبه اول نیز هست.

زارعی کوشا افزود: در زمینه تلفات جاده‌ای ۶ درصد پایین تر از شاخص متوسط کشوری هستیم و از آنجا که هدف نظام سلامت، کاهش آمار مرگ و میر است، این آمار قابل توجه خواهد بود.

تراز مثبت مالی دانشگاه علوم پزشکی کردستان بعد از بدهی سنگین

وی با بیان اینکه امروز افتخار می‌کنیم که دانشگاه علوم پزشکی کردستان یکی از دانشگاه‌های برتر منطقه و کشور از نظر علمی است، افزود: این دانشگاه هزار میلیارد تومان بدهی از دولت گذشته داشت که در حال حاضر تراز مالی آن مثبت شده است.

راه اندازی استانداردترین بخش پیوند مغز استخوان کشور، ایجاد زنجیره پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان، توسعه گردشگری سلامت استان، بهبود زیرساخت های بهداشت و درمان در استان و افزایش پذیرش دانشجویان خارجی دیگری مواردی بود که استاندار کردستان به آن اشاره کرد و این اقدامات را از اساسی ترین راهبردهای دولت سیزدهم در استان برشمرد.