به گزارش پایگاه خبری استان سازان، محمدمهدی فداکار روز شنبه در نود و ششمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان افزود: در حوزه مهارت، اقدامهای خوبی در استان انجام شده اما به عنوان مثال ما تعمیرکار برای اسپیلت در مناطق گرم جنوب کرمان به میزان نیاز نداریم و برخی شهرستانها حتی یک تعمیرکار موبایل ندارند، در حالی که این شغل بسیار پردرآمد است.
وی اظهارداشت: یکی از مشکلات اشتغال در استان کرمان این است که شاغلان حوزه خدمات به نسبت به کشور خیلی کم هستند و آمار اشتغال کشاورزی ما بالا است؛ این موضوع در فصل پاییز باعث نوسان نرخ بیکاری میشود.
استاندار کرمان عنوان کرد: اتاق بازرگانی کرمان طی آخرین رتبه بندی، جایگاه نخست کشور را در حوزه آموزش کسب کرده اما باوجود ظرفیت های برخی استانها قابل قیاس با ما نیست، کسب رتبه برتر به همت اتاق بازرگانی برمیگردد.
وی با بیان اینکه فعالیت آموزشی برای حوزه صنعت در استان کرمان شکل گرفته است گفت: کار آموزشی در حفاری صنعتی برای شهرستان های جیرفت، کهنوج و کوهبنان آغاز شده و به صورت جدی پیش میرود؛ در این زمینه برخی صنوف و بسیاری از مشاغل نیاز به آموزش و مهارت دارند و اتاق بازرگانی کرمان بایستی در این حوزه مشارکت و همکاری کند.
فداکار با بیان اینکه رتبه کسب و کار استان کرمان مربوط به یک نفر نیست، بلکه همافزایی تمامی بخشها بوده و فعالان اقتصادی در این خصوص نظر میدهند تصریح کرد: مشکل پروژه صاروج پارس(پروژه مشارکتی سرمایهگذار خارجی با شهرداری کرمان) را با همکاری تمامی دستگاهها حل کردیم و پروژه به پروژه پیگیری میکنیم.
اتاق اصناف به وظیفه خود عمل کند
وی تصریح کرد: هماهنگی دستگاهها با وجود تنوع دستگاه های دخیل در حوزه کسب و کار، کار سختی است و رتبه کسب و کار استان کرمان حاصل هماهنگی فرابخشی است که در این حوزه اتفاق خوبی افتاد اما همچنان با ایدهآل فاصله دارد، لذا ضرورت دارد اتاق اصناف به وظیفه خود عمل کند.
استاندار کرمان با بیان اینکه سهم استان از ۳.۱ درصد تولید ناخالص داخلی کشور به چهار درصد رسیده که به علت رفع مشکلات صادرات بوده است اظهارداشت: از اتاق بازرگانی به علت پیگیری مشکلات این حوزه قدردانی میکنیم.
جذب ۹ هزار شغل در کرمان پیشبینی شد
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان نیز در این نشست با بیان اینکه یکی از برنامه های اصلی ما مهارت است گفت: کمیته مهارت را راه اندازی و تمامی ظرفیتها را رصد کردیم؛ با همکاری سازمان برنامه، اقداماتی در این زمینه انجام میشود.
امیر حسن زاده با اشاره به ضرورت تأمین نیازهای مناطق گرم کرمان به برخی اصناف تصریح کرد: ۲۵ شرکت بزرگ و کوچک نیازهای مهارتی را به فنی و حرفهای دادند و در این زمینه جذب ۹ هزار شغل پیش بینی شده است.