علیرضا فخاری در جلسه پدافند غیرعامل که با حضور سردار محسن ساسانی جانشین پدافند عیرعامل کشور برگزار شد با اشاره به اصل جایگاه پدافند غیرعامل و اهمیت پیگیری و رساندن به آفند قوی افزود: باید در ذهن خود بپرسیم چه چیزی را میخواهیم پدافند کنیم.
وی اظهار کرد: باید بدانیم اصولا پدافند جنبه دفاع دارد یا خیر؟ یا آیا از دل پدافند، آفند به دست میآید؟ همه این پاسخها به یک اقدام مقابلهایی باز میگردد، آن اقدام مقابله کار پدافند را تکمیل میکند و اجازه شکل گیری آن مقابله را نمیدهد.
استاندار تهران گفت: اگر صرفا بایستیم تا پدافند بیاید باختیم، در دل پدافند، آفند قوی وجود دارد از موضوعاتی که باید در نظر بگیریم و بر آن بررسی شود مصون سازی است نه مسدود سازی. اگر مسدود سازی شکل بگیرد کشور قفل میشود و هیچ شبکهای نباید راه اندازی شود، پس سیستم باید مصون شود نه مسدود، برای مصون سازی باید اقداماتی شکل بگیرد.
فخاری ادامه داد: پدافند میتواند مصون بودن بدون انجام عملیات مسدودسازی را انجام دهد و میتواند یک سیستم پویا، محرک، روبه رشد، قابل ارزش و قابل اندازه گیری ایجاد کند، این نگاه را به عنوان سرفصل مشترک و یک اصل در ذهن همه ما باشد اما پشتیبانیها سلسله مراتبی دارد.
به گفته استاندار تهران، رصد، پایش، مقابله، طرح ریزی و براورد از جمله آن است اگر در ذات شرح و وظایف موضوع خودکنترلی باشد پدافند غیرعامل شکل میگیرد.
استاندار تهران با اشاره به اهمیت تنظیم قاعده فعالیتهای جز به جز برای محدود کردن آسیب پذیری اضافه کرد: کارهای تنوعی و یکپارچه نبودن امور باعث سخت شدن برنامه ریزی برای پدافند غیرعامل میشود و باید برای هر کاری یک نسخه جداگانه و یک پیوست پدافندی طراحی شود.
فخاری یادآور شد: عمق نگاه ما باید از قاعده فعالیتهای جزبه جز باشد این آسیب پذیری را به حداقل میرساند در این خصوص فکر مدیریتی و عملگرایی میتواند نقش بسزایی در محدود شدن آسیب پذیری و محدود کردن تحرکات دشمن داشته باشد.
وی افزود: یعنی جابهجایی در عمل کمک میکند که سیستم طوری کار کند که تله از سوی دشمن ایجاد نشود.
استاندار تهران گفت: برای آغاز هر کار باید چهار تا پنج سناریو برای آسیب زدن دشمن به ما پیش فرض شود این کار میتواند توان آسیب زدن دشمن رابگیرد، این سناریوها آمادگی ایجاد میکند و باعث میشود از طرح افندی به بهترین عامل پدافند غیرعامل برسیم.
وی با تاکید بر اهمیت برنامه ریزی طرح های جایگزین برای جلوگیری از آسیب پذیری تاکید کرد: برای هر کاری طرحهای برنامه ریزی داشته باشیم یک تا سه طرح جایگزین برای مواقع مهم باعث جلوگیری از آسیب پذیری ما میشود.
فخاری یادآور شد: با ایجاد تفسیر درست از پدافند میتوانیم میزان اثربخشی، تدبیر یک تفسیر به فعالیت و برنامه، اخذ نتایج، فرایندقابل انتظار و فرایند قابل اقدام را رشد دهیم و در کنار ان ترک فعلها مشخص شده و در کوتاهترین زمان رفع شوند.
استاندار تهران تاکید کرد: یادمان نرود پدافند غیرعامل یک حافظ است که نقش حفاظت و حراست را به عنوان اصلی ترین کار مشخص میکند اگر توانستیم پدافند غیرعامل را جا بیندازیم و تعریف و تفسیر درست انجام دهیم و از داخل آن محصول خوبی بیرون بیاوریم میتوان گفت که بایک کار سیستمی منسجم کار حفاظتی سبک میشود.
معاون امنیتی، انتظامی استاندار تهران نیز در این جلسه با تاکید بر اهمیت رصد و اجرای منویات رهبر معظم انقلاب گفت: ما در یک جنگ تمام عیار و نانوشته و بدون صدا از سوی دشمن هستیم.
محسن نایبی با اشاره به اهمیت موضوع پدافند غیرعامل در امنیت کشور افزود: در انتخابات با دستور استاندار تهران به خوبی توانستیم در حوزه پدافند غیر عامل عمل کنیم.
به گفته وی، عمل بصورت شبکه و پیوسته و حفاظت از زیرساختها نمونه مهم کار پدافندغیرعامل در انتخابات بود که به شکل مطلوب انجام شد.
نایبی اضافه کرد: با این آمادگی به سمت رشد برنامه های پدافندغیرعامل میرویم تا کمترین مشکلها نیز انجام نشود.