محمدمهدی فداکار افزود: این روزها فصل مصرف و صادرات خرما در کشور و جهان اسلام است که این اتفاق (وضع عوارض سنگین) رخ داده و امیدواریم حل شود. وی با اشاره به ظرفیت های تولید خرما در شرق و جنوب استان کرمان و درگیری اشتغال و معیشت بخش قابل توجهی از مردم در این بخش گفت: گاهی تصمیمهایی گرفته میشود که با واقعیت های بازار داخل همخوانی ندارد؛ پارسال استانداردهای سختی در این زمینه گذاشتند که در صادرات گره ایجاد میکرد و با پیگیرها حل شد اما امسال نیز در این فصل و پیش از ماه مبارک رمضان درگیر وضع عوارض ۵۰ درصدی صادرات شدیم.
وی با بیان اینکه اگر دخالت خاصی در بازار نداشته باشیم و گره ایجاد نکنیم، کار تولید و صادرات این بخش توسط مردم خوب پیش خواهد رفت گفت: البته ما اطمینان دادهایم که در تأمین خرمای موردنیاز داخل مشکلی پیش نیاید اما وضع عوارض به این شکل معیشت بسیاری از کشاورزان را دچار مشکل میکند.
فداکار اظهارداشت: کرمان همزمان که در بخش معدن، صنعت و گردشگری ظرفیت های منحصربه فرد متعددی دارد، در عرصه های کشاورزی نیز از مزیت های مختلفی برخوردار است؛ از جمله در خرما، پسته و محصولات جالیزی خارج از فصل که همگی صادراتی هستند و از توانمندی های مهمی برخوردار هستیم.
وی با بیان اینکه خرما در کرمان مزیت ویژه دارد تصریح کرد: در پنج شهرستان شرق استان اقتصاد و معیشت مردم به این محصول وابسته است و برخی شهرهای جنوبی استان نیز در این عرصه فعال هستند.
استاندار کرمان گفت که سرمایهگذاری های خوبی توسط بخش خصوصی در عرصه خرما از سورتینگ، بسته بندی و نیز سردخانه انجام گرفته و همین بخشها خود در شرق استان به یک صنعت تبدیل شدهاند.
طی روزهای اخیر وضع این عوارض صادرات، گلایه و انتقاد شدید کشاورزان و مسئولان کرمان را برانگیخته است؛ درحالی که مسئولان استان اطمینان دادهاند که فرایند تأمین نیاز بازار داخل با مشکلی مواجه نخواهد شد.