محمدمهدی فداکار استاندار کرمان در شورای استاندارد استان کرمان با تبریک اعیاد شعبانیه، اظهار داشت: تشکیل شورای استاندارد استان اهمیت زیادی دارد و در این شورا در ارتباط با مشکلات پیش رو بحث و تبادل نظر میشود.
وی با بیان اینکه در استانداردسازی در حقیقت حقوق مردم پیگیری میشود، گفت: استانداردسازی از الزامات است و حتماً باید جدی گرفته شود؛ کیفیت بخشی به محصولات تولیدی در صادرات کشور و استان نیز اثرگذار است و از هر جا کار را شروع کنیم، نتیجهبخش است.
استاندار کرمان با اشاره به اینکه یکی از مشکلات اداره استاندارد استان کرمان کمبود نیروی انسانی است که میتواند در نظارتهای این اداره چالش ایجاد کند، افزود: استفاده از شرکتها و آزمایشگاههای همکار نیز یک ظرفیت است.
وی با بیان اینکه استاندارد بتون و میلگرد در ساختمانسازی بسیار اهمیت دارد و حتماً باید جدی گرفته شود، ادامه داد: رعایت استاندارد برای آسانسورها و اخذ مجوزهای لازم از استاندارد بهویژه در اماکن عمومی از جمله ادارات، ساختمان پزشکان و مجتمعهای تجاری ضرورت دارد.
فداکار با اشاره به اینکه در این موارد ایمنی و جان مردم در خطر است که نباید از کنار آن به سادگی گذشت، بیان کرد: تولید محصولات مختلف در استان کرمان زیاد است که نسبت به وسعت و پراکندگی استان کار را سخت میکند اما نباید غفلت کرد و حتماً باید با جدیت به مسئله ورود کرد.
وی با بیان اینکه حوزه صادرات و کیفیت محصولات صادراتی از اهمیت زیادی برخوردار است چرا که صادرات یک محصول بیکیفیت بازار صادراتی را از بین میبرد و در نتیجه همه با چالش روبهرو میشوند، گفت: تصمیمات خلق الساعه مشکلات زیادی ایجاد میکند و هم مردم و هم تولید کننده از این مسئله آسیب میبینند.
استاندار کرمان با اشاره به اینکه درآمد اداره استاندارد استان کرمان عدد قابل قبولی است، افزود: نیاز است بخشی از این درآمد به استان برگردد و هزینه زیرساختهای لازم برای نظارت و ساخت و تجهیز آزمایشگاه شود.
وی با بیان اینکه استاندارد نازلهای سوخت در جایگاههای عرضه سوخت و تجهیزات بازی در بوستانها و شهربازیها خیلی مهم است چرا که عموم مردم با این وسایل درگیر هستند و روزانه از آن استفاده میکنند، گفت: باید هر چقدر میتوانیم فضای جامعه را به سمتی ببریم که مردم از استاندارد استقبال کنند و این فرهنگ روزبهروز گسترش پیدا کند.
علیه 42 مورد آسانسور غیراستاندارد در استان کرمان اعلام جرم شده است
مسلم بسیج در این شورا با بیان اینکه نخستین بار است که جلسه شورای استاندارد استان با حضور استاندار برگزار میشود که جای قدردانی دارد، اظهار داشت: یکصدمین سال تأسیس استاندارد در کشور را پشت سر گذاشتیم و در سال 1344 اداره کل استاندارد استان کرمان تأسیس شده است.
وی با بیان اینکه در دوره دولت سیزدهم تاکید رئیسجمهور بر کار تخصصی در اداره استاندارد است و وظایف مهمی بر عهده این سازمان است، گفت: مهمترین این وظایف این است که این سازمان تنها مرجع اعطای نشان حلال و تأیید صلاحیت شرکتها و مؤسسات بازرسی کننده داخلی و خارجی در کشور است.
مدیرکل استاندارد استان کرمان با اشاره به اینکه با کمبود نیرو در استان روبهرو هستیم که طی سه سال آینده حدود 30 نفر از آنها نیز بازنشسته میشوند و مشکلات کمبود نیروی انسانی بیشتر میشود، افزود: 925 واحد تولیدی در استان کرمان داریم که اداره استاندارد بر آنها نظارت دارد و پروانه دریافت میکنند.
وی با بیان اینکه 73 آزمایشگاه همکار با استاندارد داریم، ادامه داد: هزار و 786 فرآورده که در استان کرمان تولید میشود توسط اداره استاندارد بررسی و بر فرایند تولید آنها نظارت میشود.
بسیج با اشاره به اینکه در 11 ماهه گذشته از واحدهای خدماتی بازرسی استاندارد کیفیت خدمات شده است، گفت: از جمله خدمات اقامتی، توانبخشی، فرودگاهها، آموزشی و ورزشی، راهآهن و اتوبوسرانی و 300 مدرسه ابتدایی در سال جاری ارزیابی شده و نتیجه آن به سازمان استاندارد ارسال شده است.
وی با بیان اینکه میزان وصولی درآمد استاندارد کرمان در ده ماهه گذشته پنج برابر شده که به مبلغ 488 میلیارد تومان رسیده است، افزود: پیشبینی میشود تا آخر سال این عدد به 600 میلیارد تومان برسد که جزو درآمدهای عمومی استان محسوب میشود.
مدیرکل استاندارد استان کرمان با اشاره به اینکه علیه 42 مورد آسانسور غیر استاندارد در استان کرمان اعلام جرم شده است که در اماکن عمومی و پاساژها قرار داشتند، بیان کرد: هیچ آسانسوری بیمه نمیشود مگر آنکه مجوز اداره استاندارد را اخذ کند و کارهای خوبی در این حوزه انجام شده تا جامعه به سمت استاندارد و کیفیت پیش برود.
وی با بیان اینکه در ارزیابی انجام شده پایانههای مسافربری استان کمترین درصد انطباق را با استانداردهای لازم داشتند، گفت: در یکسال گذشته 8 واحد تولیدی استان کرمان جایزه ملی کیفیت استاندارد گرفتند.