کد خبر : 103301 تاریخ : ۱۴۰۲/۱۱/۲۳ - 12:49
معاون استاندار همدان: حمایتی از هیچ شرکت یا نام تجاری خاص نمی‌کنیم معاون هماهنگی استاندار همدان گفت: از هیچ شرکت و نشان تجاری خاص حمایت نمی‌کنیم اما با تمام توان حامی سرمایه‌گذاری در مسیر توسعه اقتصادی همدان به معنای عام و فراگیر هستیم.

به گزارش پایگاه خبری استان‌سازان؛ به نقل از تسنیم، سید مجتبی حسینی در نشست خبری خود به مناسبت ایام‌الله دهه فجر و حضور همدان در نمایشگاه گردشگری در پاسخ به خبرنگار تسنیم پیرامون حواشی ایجاد شده برای افتتاحیه هایپرمارکت غرب کشور، که قرار است در همدان شروع به فعالیت کند گفت: باتوجه به سیاست‌های دولت سیزدهم و تاکیدات استاندار مبنی بر افزایش بهره‌وری و استفاده بهینه از منابع، از آنجایی که محل سایت نمایشگاه قدیم همدان چندسالی خالی و بلااستفاده بود، با تاکید و حمایت استاندار مجموعه از بلاتکلیفی خارج و با واگذاری استیجاری به یک مجموعه اقتصادی منجر به خلق ارزش افزوده خواهد شد.

وی در خصوص حضور سفیر برند شرکت در مراسم افتتاحیه مجموعه نیز بیان کرد: هیچ یک از مسئولین استان در انتخاب و دعوت از سفیربرند شرکت نقشی نداشته و اطلاع رسانی مراسم افتتاحیه با هدف امید‌آفرینی و ایجاد انگیزه از ظرفیت ایجاد شده برای اشتغال 160 نفر به صورت مستقیم انجام شد اما در پی مطالبه مردمی و برخی مواضع سفیر تبلیغاتی این شرکت مقرر شد افتتاحیه بدون حضور وی برگزار گردد.

این مقام مسئول در خصوص تأثیرات هایپرمارکت‌ها در صنوف کوچک نیز عنوان کرد: باتوجه به محل جغرافیایی سایت قدیم نمایشگاه بین‌المللی تأثیری در بازار فروشگاه‌های محلی نخواهد داشت و معمولا افرادی که قصد خرید تک مرحله‌ای و متنوع را دارند از هایپرها خرید خود را انجام می‌دهند و بیشتر شهروندان به طور معمول از فروشگاه‌های محل اقامت خود خرید می‌کنند.

همچنین معاون اقتصادی استاندار در خصوصی حمایت دولتی از بخش خصوص نیز عنوان کرد:حمایت استانداری و مدیران اجرایی استان مربوط به یک شرکت یا برند خاص نبوده و از تمامی فعالین بخش خصوصی و سرمایه‌گذارانی که به رونق تولید و اشتغال استان کمک کنند در چارچوب قانون حمایت مجدانه صورت خواهد گرفت ضمنا این نگاه حمایتی شامل مشاغل خرد و اصناف نیز است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان در خصوص حضور همدان در هفدهمین نمایشگاه گردشگری کشور نیز گفت: هدف از حضور متفاوت همدان در نمایشگاه گردشگری جذب سرمایه‌گذار و گردشگران خارجی است.

حسینی ادامه داد: در نمایشگاه امسال تلاش خواهیم کرد ظرفیت های گردشگری استان که امکان سرمایه‌گذاری دارند به شکل ویژه‌ای معرفی شود تا بتوانیم به جذب سرمایه‌گذاری که همانا توسعه صنعت گردشگری را به دنبال دارد برسیم.

وی با بیان اینکه برای نخستین بار حضور همدان با شکلی متفاوت انجام شده و نیاز داریم برای انعکاس این تفاوت رسانه‌ها در کنار ما باشند، افزود: با پیشنهادی که به مدیرکل میراث فرهنگی دادیم قرار شد فضایی ایجاد شود تا تمام خبرنگاران علاقه‌مند و فعالین حوزه گردشگری بتوانند در نمایشگاه حضور داشته و در انتشار اخبار مربوطه یاریگر استان در توسعه صنعت گردشگری همدان باشند.

این مقام مسئول همچنین به حضور تیم تجاری ازبکستان در این نمایشگاه و میزبانی غرفه همدان از این حضور اشاره کرد و گفت: هیئت تجاری ازبکستان بعد از بازدید از نمایشگاه 25 و26 بهمن ماه مهمان ما در استان خواهند بود.

حسینی همچنین با بیان اینکه باید از این نمایشگاه بیشترین بهره را برای به ثمر رساندن پرونده جهانی شدن هگمتانه استفاده کنیم، بیان کرد: حضور خبرنگاران بین‌المللی در نمایشگاه یک فرصت ویژه برای معرفی ظرفیت های همدان است و به متولیان میراث فرهنگی تاکید ویژه داریم که حتما با دعوت این عزیزان به غرفه همدان زمینه ساز معرفی بهتر همدان در دنیا باشند چرا که در حال حاضر ما باید همدان را جهانی ببینیم، جهانی معرفی کنیم تا موفق به ثبت جهانی هگمتانه شویم.

مقام ارشد اقتصادی استان همدان با اعلام این خبر که 106 درصد از تعهد اشتغال همدان در سال 1402 محقق شده است، گفت: تعهد امسال 20 هزار و 706 نفر اشتغال در استان بود که قریب به 106 درصد تحقق یافته است.

حسینی افزود: جامعه نخبگانی و فارغ التحصیل ما باید بتوانند به در فرصت‌های شغلی مناسب مشغول شوند و تنها در این صورت است که می‌توانیم ادعا کنیم مشکل اشتغال حل شده است.

وی به سامانه کار اینجا به عنوان بستری برای ایجاد شغل افراد جویای کار اشاره کرد، تاکید کرد: سامانه کار اینجا با تبدیل شدن به یک بانک اطلاعاتی می‌تواند یاری کننده مسئولان در اتخاذ تصمیمات استراتژیک برای استان شود تا جایی که بتوان بنا بر نیاز بیکاران و رشته‌های تحصیلی فارغ‌التحصیلان بدون کار مجوزهای کسب‌کار یا احداث کارخانه‌ها را صادر کرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همچنین در پاسخ به پرسشی در باره کم کاری 5 بانک خصوصی در استان بیان کرد: از سال گذشته تصمیم گرفته شد تا با دستور استاندار ارزیابی بانک‌ها مورد توجه قرار‌گیرد که بر همین اساس نیز کارنامه عملکردی برای بانک‌ها در نظر گرفته شد و باتوجه به همین ارزیابی تصمیم به صدور اخطار به 5 بانک خصوصی در دستور کار قرار گرفت.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان نیز گفت: استان همدان با کسب عنوان نخست کشوری در بخش اقتصاد دانش بنیان‌ و حمایت از این شرکت‌ها در بخش های مختلف از جمله تجاری سازی محصولات، تأمین مالی و مشاوره‌ای از جمله استان‌های پیشرو در فعالیت‌های اقتصادی مبتنی بر دانش‌بنیان‌ها است که از محورهای مهم توسعه اقتصادی استان به شمار می‌رود.

حسینی افزود: حمایت از شرکت های فناور باید به گونه‌ای باشد که بتوانند رشد کنند و به تولید محصولات برسند که خوشبختانه این مهم در دولت سیزدهم به خوبی مشهود است و در راستای همین دغدغه‌مندی دولت در استان ما نیز با حمایت ویژه استاندار فعالیت‌های دانش‌بنیان‌ها و شرکت‌های نو‌آور با تعریف مأموریت‌هایی ویژه در حال انجام است.

این مقام مسئول همچنین از احیای 206 واحد تولیدی راکد به عنوان دستاورد دولت در استان برای به چرخه انداختن موتور اقتصادی همدان خبر داد و گفت: در دولت سیزدهم 206 طرح راکد و نیمه فعال در بخش های صنعتی، کشاورزی، میراث فرهنگی و خدمات احیا شده که حاصل حمایت های اقای استاندار و پیگیری‌ها و تلاش مجموعه اقتصادی است.

حسینی همچنین با بیان اینکه 95 درصد تأمین سرمایه واحدهای تولیدی از طریق بانک و پرداخت تسهیلات انجام می‌شود، بیان کرد: در این راستا برای واحدهای بزرگ تولیدی استان از محل بند الف تبصره 18 سهم استان امسال 16 هزار میلیارد ریال بود که در حال انجام است همچنین برای مشاغل و کسب و‌کار خرد نیز 13 هزار میلیارد ریال و مشاغل خانگی هزار و 610 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.

حسینی ایجاد بازارچه‌های عرضه مستقیم محصولات و کالاهای اساسی را اقدامی در راستای کاهش تورم معرفی کرد و افزود: سال آینده 15 مرکز عرضه کالاهای اساسی دیگر ایجاد می‌شود و در حال حاضر نیز دو مرکز یکی در محله نظر بیگ و دیگری در شهرک مدنی فعال است.

حسینی در ادامه به ایجاد 1316 تعاونی در همدان و کسب رتبه برتر کشوری در این زمینه اشاره کرد و ادامه داد: ایجاد تعاونی‌ها از مصادیق مهم در مشارکت‌های اقتصادی و مردمی شدن اقتصاد به شمار می‌رود که خوشبختانه استان همدان در این زمینه عملکرد مطلوبی دارد.

وی تشکیل زنجیره ارزش را اقدامی موثر در استان عنوان مرد و گفت : در این زمینه دو زنجیره ارزش کشمش و سفال تشکیل شده و دو زنجیره دیگر شامل پوشاک و مبل و منبت نیز در سال آینده شکل خواهد گرفت.