کد خبر : 103287 تاریخ : ۱۴۰۲/۱۱/۲۱ - 14:20
بوئین زهرا از کانون‌های فرونشست در استان قزوین مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین گفت: کانون فرونشست زمین استان در مناطق بوئین‌زهرا، عصمت‌آباد و روستاهای اطراف آن دیده شده است.

به گزارش پایگاه خبری استان‌سازان؛ به نقل از ایلنا، محمدرضا علیمی با اشاره به فرونشست در دشت قزوین گفت: میزان فرونشست دشت قزوین سالانه ۱۷ سانتی‌متر است و قزوین به غیر از مناطق کوهستانی خود با پدیده فرونشست روبه‌رو است.

مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین ادامه داد: متأسفانه ۹۲ درصد آبی که در دشت قزوین مصرف می‌شود، مربوط به حوزه کشاورزی و کشت محصولات آب‌بر مانند هندوانه، خربزه و پسته است که بیشترین ضرر و آسیب را به دشت رسانده است.

وی در خصوص چگونگی ایجاد فرونشست‌ها، اظهار کرد: آبی که در زیرزمین قرار دارد اگر بیش از حد آن مصرف شود، حفره‌هایی را در زیرزمین ایجاد می‌کند که بعد از مدتی حفره ریزش می‌کند؛ چون آن حجم آب توانسته حفره را پایدار نگاه دارد و وقتی آب‌ها خالی شود، فرونشست رخ می‌دهد.

این مسئول با تاکید بر اینکه برداشت‌های بی رویه از آبخوان‌ها و منابع آبی زیرزمینی در حوزه کشاورزی دلیل اصلی فرونشست زمین محسوب می‌شود، توضیح داد: در جلساتی با جهاد کشاورزی و آب منطقه‌ای استان، اصلاح الگوی کشت و مسدود و پلمب کردن چاه های آب غیرمجاز با همکاری آب منطقه قزوین بریا جلوگیری از فرونشست پیشنهاد شده است.

علیمی خاطرنشان کرد: هدف اصلی اصلاح الگوی کشت، جمع‌آوری کشت محصولات آب‌بر در حوزه کشاورزی و تغییر فرهنگ کشاورزان در نحوه کشت و کاشت محصولات مناسب است تا با انجام آن شاهد فرونشست بیشتر مناطق مختلف استان از جمله دشت قزوین نباشیم.

مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین خاطرنشان کرد: فرهنگ‌سازی در خصوص مصرف آب باید از ابتدای دوران کودکی و در مدارس صورت بگیرد تا این مسئله، یعنی مصرف بهینه از آب به صورت یک فرهنگ در جامعه نهادینه شود.