به گزارش پایگاه خبری استانسازان؛ به نقل از تسنیم علیرضا عباسزاده در کمیته ساماندهی امور کشتارگاههای دام خراسان جنوبی اظهار داشت: در کشتارگاه دام روستای حسینآباد بیرجند باید با حفظ شرایط مکانی موجود الزامات بهداشتی دامپزشکی رعایت شود و بهترین راهکار، انتقال این کشتارگاه به خارج از محدوده مسکونی است اما به جهت هزینههای بالای جابهجایی باید شرایط موجود آن ارتقاء یابد.
وی با تأکید بر اینکه باید کشتارگاههای استان به استانداردهای لازم برسند، بیان کرد: کشتارگاه سنتی قبلی در روستای حسینآباد بیرجند که در غیاب کشتارگاه صنعتی فعلی در طول 2 دهه اخیر فعالیت میکرد مجاب شد خود را به حداقل استانداردهای کشتارگاهی یعنی الگوی چهار برسانند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: هدف از این ارتقاء این است که ضوابط بهداشتی مدنظر دامپزشکی رعایت شود. دامپزشکی به عنوان دبیرخانه ساماندهی امور کشتارگاهها موظف شد ضوابط مربوط به ارتقای این کشتارگاه به کشتارگاه تیپ چهار و صنعتی را به واحد مربوطه ابلاغ کند در صورتی که این ضوابط اجرا شود قابلیت بهرهبرداری و فعالیت خواهد داشت، در غیر این صورت از فعالیت آن جلوگیری خواهد شد. این واحد در آبان ماه جاری پلمپ شده و در حال حاضر رفع پلمپ و در حال انجام تعمیرات است.
عباسزاده با اشاره به ساخت 2 کشتارگاه دام در شهرستانهای طبس و زیرکوه توسط ستاد اجرایی حضرت امام خمینی(ره) گفت: کشتارگاه دام زیرکوه در دهه فجر امسال به بهرهبرداری میرسد، اما مشکلات اراضی کشتارگاه طبس در جلسه موردی و تخصصی با حضور دستگاههای متولی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: کشتارگاه دام بیرجند واقع در روستای حسینآباد سادات به منظور حفظ بهداشت غذایی شهروندان در آبان ماه امسال پلمب شد.
محمدعلی بخشی با اشاره به مشکلات زیست محیطی کشتارگاه نیمه صنعتی بیرجند واقع در روستای حسین آباد سادات افزود: استعلامهایی که از محیط زیست خراسان جنوبی گرفته شده نشان میدهد به خاطر دفع غیر بهداشتی این کشتارگاه خاکهای اطراف و آبهای زیرزمینی آلوده شده است. باید این کشتارگاه ضوابط بهداشتی را رعایت کند تا مجوز فعالیت و بهرهبرداری برای آن صادر شود.
در این جلسه با درخواست مجوز توسعه برای احداث کشتارگاه دام سبک و سنگین و کشتارگاه طیور در کشتارگاه شتر مرغ در دشت بجد با رعایت جوانب مسائل بهداشتی و احداث قربانگاه سطح 5 در شهرهای دیهوک و عشق آباد موافقت شد. همچنین مشکلات کشتارگاه دام شهرداری قاین در زمینه گاز مطرح و مقرر شد مجوزهای گاز به شهرداری قاین اعطا شود.