به گزارش پایگاه خبری استانسازان؛ به نقل از تسنیم، علی اکبر حسینی محراب در گفتوگوی تلویزیونی که از سیمای خوزستان پخش شد، به تشریح مهمترین اقدامات و برنامههای دولت در این استان پرداخت.
استاندار خوزستان درباره آخرین وضعیت پروژه متروی اهواز، اظهار داشت: این پروژه همزمان با شیراز و تبریز شروع شد. در ابتدا پیمانکار خوب کار کرد، اما پس از مدتی به دلیل برخی مشکلات و تغییر قیمتها اختلافاتی بروز کرد و کار به دادگستری ارجاع شد.
وی با بیان اینکه بررسی قضائی چنین مسائلی به زمان خاص خود نیاز دارد، افزود: دستگاه قضائی پس از بررسی پرونده، در نهایت ماه گذشته حکم نهایی در خصوص این پروژه را صادر کرد و تغییر پیمانکار در دستور کار قرار گرفت؛ موضوع طلب مالی پیمانکار نیز به جلسه آینده موکول شد.
حسینی محراب گفت: هماکنون زمینه برای انتخاب پیمانکار جدید فراهم است و شهرداری در حال مذاکره با شرکتهایی است که دارای تجربه ساخت مترو هستند. تجهیزات و ماشینآلات اجرای پروژه نیز با توافق مالی با پیمانکار قبلی در اختیار پیمانکار جدید قرار خواهد گرفت.
نماینده عالی دولت در خوزستان افزود: در حال حاضر دو ایستگاه از مترو آماده بهرهبرداری است و امیدواریم تا یک سال و نیم آینده با اجرای بخش قابل توجهی از این پروژه، چند ایستگاه دیگر مترو نیز راهاندازی شده و در خدمت شهروندان قرار گیرد.
استاندار در خصوص پروژههای راه استان هم گفت: خوزستان پس از فارس دارای بیشترین راه روستایی و شهری است و در مجموع 8850 کیلومتر راه داریم، با این وجود بزرگراههای استان توسعه چندانی پیدا نکردهاند.
حسینی محراب با بیان اینکه یکی از دلایل کندی توسعه بزرگراهها کمبود اعتبارات است، افزود: ساخت بزرگراه هزینه بسیار بالایی میطلبد و در بسیاری موارد هزینه لازم تأمین نمیشود.
این مقام مسئول با اشاره به وضعیت بعضی راههای استان تصریح کرد: بزرگراه اهواز ایذه لردگان در جبهههای کاری مختلفی در حال ساخت است. همچنین چند تونل در این مسیر است که باید حفر شود.
به گفته وی، مسیر بهبهان به گچساران نیز که مسیر ارتباطی خوزستان با استانهای فارس و بوشهر برای حملونقل کالا و مسافر است، در چند نقطه در حال ساخت است.
استاندار خوزستان افزود: مسیر هندیجان به دیلم با مشکل روبهرو است تا بتوانیم این مسیر را هم تا سال آینده در دستور کار دولت قرار داده و بودجهای برای آن در نظر بگیریم.
حسینی محراب عنوان کرد: در مسیر اهواز مسجدسلیمان نیز 7 پیمانکار برای چهاربانده کردن مسیر در حال کار هستند.
وی با بیان اینکه این پروژهها جزو طرحهای ملی است و توسط وزارت راه و شهرسازی اجرا میشود، گفت: مسیر پل زال نیز به برخی ترمیمها و رفع نقاط حادثهخیز نیاز دارد و این مسئله در دستور کار قرار دارد.
استاندار خوزستان یادآور شد که مسیر اهواز به خرمشهر نیز که یک مسیر اربعینی به شمار میرود، به میزان 20 کیلومتر در حال تعریض است و بنا داریم و پیگیر هستیم در دو فاز پنجاه کیلومتری دیگر بودجهای برای این مسیر تأمین شود.
به گفته وی، عمده مسیر اهواز به چذابه چهار بانده شده و فقط پل سابله و اجرای قسمتی از مسیر پس از بوستان، باقیمانده که با تکمیل این مسیر تلفات جادهای به میزان چشمگیری کاهش خواهد یافت.
استاندار خوزستان افزود: برای مسیر عبدالخان به چذابه نیز مواردی همچون رفع نقاط حادثهخیز، نصب علائم راهنمایی و رانندگی، تعریض و روشنایی در دستور کار قرار دارد.
حسینی محراب خاطرنشان کرد: گرچه در سطح کشور با محدودیتهای مالی مواجه هستیم، اما تلاش میکنیم شرایط استان را در شاخص راه بهبود ببخشیم.
استاندار خوزستان به برنامه دولت در حوزه مسکن نیز اشاره کرد و گفت: در طرح نهضت ملی مسکن باید ساخت 286 هزار مسکن در استان مورد حمایت و تحت پوشش قرار گیرد.
حسینی محراب افزود: در گذشته طرح مسکن مهر به خوبی در خوزستان اجرا نشد، به همین دلیل بیش از بیست هزار مسکن مهر در استان با مشکل مواجه شدهاند. جانمایی نامناسب، اختلافات حقوقی تعاونیهای مسکن و آماده نبودن زیرساختها از مهمترین عوامل ناموفق بودن مسکن مهر در برخی مناطق است.
استاندار خوزستان تصریح کرد: بنا داریم در مناطقی که طرحهای مسکن مهر اجرا شده و بیش از پنجاه درصد پیشرفت داشته، این واحدهای مسکونی طی مذاکراتی به مجموعههایی که برای نیروهای خود به مسکن نیاز دارند، واگذار شوند.
وی اظهار امیدواری کرد که شیرینشهر و شهر رامین به دلیل امکاناتی که برای آنها در حال آماده سازی است و همچنین آینده مناسبی که این دو شهر دارند، مورد استقبال مردم قرار گیرند.
حسینی محراب با بیان اینکه برای ساخت 86 هزار مسکن در استان زمین شناسایی شده و در برخی از شهرستانها کار پیشرفت خوبی داشته است، گفت: امیدواریم با برنامهریزی که دولت برای طرح فرزندآوری و جوانی جمعیت دارد و زمینهایی که اختصاص میدهد، بتوانیم در زمینه حل مشکل مسکن مردم گامهای موثری برداریم.
استاندار خوزستان: طرحی را تحت عنوان صنعت شهر در دستور کار قرار دادهایم که بر اساس آن شرکتها، صنایع و نیروهای مسلح میتوانند با مشارکت راه و شهرسازی و بانکها برای ساخت شهرکهای مسکونی ویژه نیروهای خود اقدامات لازم را انجام دهند و از همه دستگاهها و ادارات دعوت میکنیم در این طرح مشارکت کنند.
استاندار خوزستان در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات دولت در روستاها هم گفت: روستا یکی از ارکان اصلی توسعه است و با حل مشکلات روستا و شکوفایی ظرفیتهای آن، پایه توسعه شکل میگیرد. بر این اساس در دولت سیزدهم اقدامات گستردهای در روستاهای خوزستان انجام شده که در این زمینه میتوان به اجرای آسفالت، جدولکشی، ساخت سالنها و زمینهای ورزشی، خانه بهداشت و روشنایی در بخش وسیعی از روستاهای استان اشاره کرد.
حسینی محراب افزود: برای 1700 روستا در سطح استان کار پایدارسازی آب شرب و تأمین آب کشاورزی توسط قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در حال انجام است.
استاندار خوزستان گفت: طرح کشاورزی 550 هزار هکتاری مقام معظم رهبری و همچنین طرح زراعت چوب نیز از مهمترین برنامههای دولت در بخش روستایی استان است که هماکنون در حال انجام است و به شکلگیری و توسعه صنایع تبدیلی در روستاها منجر خواهد شد.
وی یادآور شد: نیمه شمالی استان در فاز اول طرح 550 هزار هکتاری کمتر بهرهمند شد و برای فاز دوم طرح تلاش میکنیم این فاصله جبران شود.
حسینی محراب افزود: همچنین در حال پیگیری هستیم مبلغ سی همت از محل سهم دولت از نیشکر به این طرح اختصاص یابد.
استاندار خوزستان با تاکید بر حمایت از کشاورزان در استان تصریح کرد: بنا داریم با اجرای برخی طرحها، واسطههای غیرضروری در صادرات کشاورزی را به نفع کشاورزان حذف کنیم.