در این نشست استاندار همدان در یک گزارش به رئیسجمهوری شرایط استان را در دوران دفاع مقدس 12 روزه ارائه کرد.
وی در این نشست با اشاره به طرح رئیسجمهوری درباره «مدیریت محلهمحور» و اینکه این طرح یک رویکرد نوین در حکمرانی محلی و مشارکت مردمی است تاکید کرد: این مدل بهترین نوع حکمرانی است، ما در ایام دفاع مقدس 12 روزه با همین مدل استان را مدیریت کردیم. ما توانستیم 20 هزار نیروی مردمی را با تمرکز بر گروههای مردمنهاد، سمنها، هیئتهای مذهبی و ... با شرایط همراه و مدیریت کنیم.
استاندار همدان ادامه داد: این مدل میتواند در روستاهای سراسر کشور هم موفق باشد؛ شوراها و دهیاریها باید به سمت «مدیریت محلهمحور» چراکه امروز با اشکالاتی در مسیر کار مواجه هستند مشکلاتی که میتوان از جملهی آنها به موانع فیزیکی، ارتباطی و قانونی اشاره کرد.
دکتر ملانوری شمسی در ادامه با اشاره به تدوین طرح «متا» در همدان گفت: طرح «متا» طرح «محلهی تراز انقلاب اسلامی» است. در این طرح نظام مسائل محلات استخراج شده و برنامهریزیهایی صورت گرفته که با تمرکز بر«مدیریت محلهمحور» فضای محلات را تغییر دهیم.
در ادامه استاندار همدان با اشاره به تشکیل فوری «ستاد پشتیبانی جنگ» در ساعات اولیهی مخاصمه گفت: غیر از جلسات متعدد صبح و بعد از ظهر شورای تأمین استان که در ساعات اولیه صورت گرفت و در روزهای دیگر ادامه پیدا کرد؛ با کمک هئیتهای مذهبی، موکبداران، بخش خصوصی و افراد تأثیرگذار ستاد پشتیبانی جنگ را تشکیل دادیم.
دکتر ملانوری شمسی توجه به تأمین ارزاق عمومی، نان، مایحتاج روزانهی خانوادهها در استان و ... اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه 400 هزار نفر در آن ایام به جمعیت همدان اضافه شده بود، اما تدبیر کردیم که به لطف خدا مردم دچار مشکل در تأمین مایحتاج زندگی روزمره نشوند. حتی در حوزهی خانواده به این نکته هم توجه داشتیم که پس از جنگ، سازوکاری در اداره کل بانوان برای ارتباط با خانوادههای آسیبدیده، از مسیر روانکاوی و روانشناسی و موضوعات امنیت روانی و بهداشت روانی خانواده ترتیب بدهیم.
استاندار در ادامه با اشاره به ۳۵۸ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی در تاریخ همدان گفت: از این میزان سرمایهگذاری، نزدیک حدود 47 درصد آن معادل ۱۶۸ میلیون دلار در ۱۰ ماهه گذشته و در دولت چهاردهم صورت گرفته است.
استاندار همدان در ادامه با اشاره به اینکه همدان بهعنوان نخستین استان کشور توانسته الگویی موفق در بهرهگیری از انرژیهای پاک در بخش اداری ارائه دهد گفت: بزرگترین نیروگاه خورشیدی پشت بامی در فضای استانداری همدان با ظرفیت 100 کیلووات اجرایی شده است. اضافه شدن 10 مگاوات انرژی خورشیدی در 10 ماه گذشته، امضای قرارداد احداث نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۲۵۰۰ مگاوات که به منظور افزایش تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر و رفع ناترازی انرژی در استان در نظر گرفته شده است. صدور مجوزهای بینام و مجوزهایی که گاه کمتر از 6 ساعت زمان میبرد؛ اجرای ۱۰۶ پروژه در قالب نهضت عدالت آموزشی که 106 مدیر مردمی آن را مدیریت میکنند و از مهر امسال تا مهر سال آینده افتتاح خواهند شد نیز از دیگر فعالیتهای ما در این دوره بوده است.