به گزارش استانسازان، سعید پورعلی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار لرستان امروز در حاشیه شورای مشورتی کمیتههای جوانان و فرهنگ، هنر و رسانه در گفتوگویی، اظهار کرد: برای رویداد فرهنگی ثبت جهانی غارهای ششگانه دره کهن خرمآباد یک تیم کارکشته کار کرده است.
پورعلی با تاکید بر آگاهیبخشی به مردم در راستای ثبت آثار جهانی در لرستان، بیان کرد: علاوه بر تأمین بسترهای مناسب ضرورت دارد زمینه به گونهای مهیا شود که خاطرات خوشی برای گردشگران رقم بخورد.
وی در خصوص جهانی نشدن قلعه فلکالافلاک، خاطرنشان کرد: ایکوموس نهاد مشورتی سازمان یونسکوست که ارزیابی لازم را از خرمآباد داشته و براساس تصمیم این نهاد قلعه ثبت نشده و البته قرار است در مورد تپهای که قلعه روی آن قرار دارد اکتشافاتی صورت گیرد تا بین یافتههای تپه و غارها ارتباط منطقی برقرار شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار لرستان عنوان کرد: اکنون غارها به عنوان میراث بشری معرفی شدند و تا زمانی که به یک اقتصاد زاینده در حوزه گردشگری تبدیل شود راه زیادی در پیش است.
پورعلی با تاکید بر تعریف رویدادهای فرهنگی هنری متناسب با این جاذبه ثبت شده، گفت: باید براساس این جاذبه تولید محتوا داشته باشیم و چنانچه فرصت تولید محتوا براساس این جاذبه صورت نگیرد، مانع ایجاد خواهد شد.
وی با بیان اینکه یکی از جاذبههای لرستان غارهای پیش از تاریخ با قدمت ۶۳ هزار سال بوده و این درحالیست که آخرین سابقه سکونت در یونسکو ۱۵ هزار سال تخمین زده شده است، تصریح کرد: این جاذبه و ثبت جهانی قطعا در گردشگری، معیشت و تردد گردشگران داخلی و خارجی تأثیر به سزایی دارد و باید تبدیل به ثروت شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار لرستان اضافه کرد: این جاذبه با اصالتهایی همچون لباس، موسیقی فاخر، پوشش و زبان و فرهنگ باید در قالب بستههای سرمایهگذار و مناسب تعریف شود تا بتوانیم به بهترین نحو از آنها استفاده کنیم.
پورعلی در بحث موضوعات فرهنگی و آیینی در لرستان، گفت: آیین گل مالی موضوعی است که به سمتی میرود که تبدیل به یک جاذبه مانند حسینیه زنجان شود.
وی با بیان اینکه رفتار نوعی جاذبه است و چنانچه رفتار یک مسئول جاذبه نداشته باشد مانع ایجاد میکند، اظهار کرد: حتی رفتار مردم با گردشگر باید به گونهای باشد که آنان را جذب کنند؛ چراکه هر گردشگر سفیری برای معرفی استان لرستان خواهد بود.