به گزارش استانسازان، مهدی جمالی نژاد، استاندار اصفهان در آیین رونمایی از گذر صنایعدستی که در پارک شهید رجایی و در جوار عمارت هشت بهشت اصفهان افتتاح شد، اظهار کرد: ما در استانی زندگی میکنیم که در حوزه صنایعدستی، هنر و مصادیق فرهنگی جایگاه جهانی دارد.
جمالینژاد با اشاره به بیش از ۲۲ هزار جاذبه تاریخی در استان، بیان کرد: ۲ هزار مورد آن بهصورت رسمی ثبت شدهاند و سرمایههای نمادین ما همینجاست.
وی عنوان کرد: اتحادیه صنایعدستی استان حدود ۳ هزار عضو دارد، اما در سطح استان بیش از یکصد هزار هنرمند صنایعدستی فعالیت میکنند و وقتی میگوییم اصفهان، شهر موزه است، بیجهت نیست.
استاندار اصفهان با تاکید بر اینکه این موزه، سقف ندارد و زنده است، خاطرنشان کرد: نظام صنایعدستی استان بسیار پرظرفیت و گسترده است.
جمالینژاد با بیان اینکه بسیاری از مطالبات هنرمندان ساده و قابل حل هستند، تصریح کرد: من در دل این هنرمندان بودهام و بهراحتی میفهمم که بسیاری از مشکلات آنان با چند اقدام ساده اداری یا همراهی مجلس و دولت قابل حل است، اما متأسفانه با مظلومیتی روبهرو هستیم که باید هرچه سریعتر پایان یابد.
وی از تلاشهای نمایندگان مجلس برای حمایت از صنایعدستی قدردانی کرد و ادامه داد: نماینده مبارکه (زهرا سعیدی)، نیمی از اعتبار ۵۰۰ میلیارد ریالی خود را به صنایع دستی اختصاص داده که اتفاق بسیار مهم و کمنظیری است و باید با بهره بردن از این حمایتها مشکلات را گامبهگام حل کرد.
استاندار اصفهان تاکید بر اینکه ما در دل روستاها ظرفیتهای زیادی داریم، تصریح کرد: به طور مثال در روستای «زَفرِه» خانهها محل کار صنایع دستی است و زنان، کودکان و خانوادهها همگی درگیر تولیدند و این مصداق واقعی «هر خانه، یک کارخانه» است.
جمالینژاد با اشاره به لزوم اتصال حلقه تولید به بازار مصرف، خاطرنشان کرد: بسیاری از هنرمندان ما تولید دارند، اما محلی برای عرضه ندارند، گذرهایی مانند همین گذر صنایع دستی، میتوانند بهخوبی حلقه اتصال تولید به مصرف باشند و این طرح مانند همان ایده «از مزرعه تا سفره» در کشاورزی، از کارگاه تا دست مشتری است.