به گزارش استانسازان، علی امینی، فرماندار زیرکوه در گفتوگویی با بیان اینکه ملخهای کوهاندار در هفتههای اخیر به ۴۰ هزار هکتار از مراتع این شهرستان خسارت زدند، اظهار کرد: عملیات مبارزه با این آفات توسط عوامل منابع طبیعی با همکاری مدیریت جهاد کشاورزی از همان ساعات اولیه گزارش هجوم ملخها شروع شده و تاکنون هفت فروند پهپاد با ۲۸ دستگاه سم پاش در کانونهای اصلی هجوم عملیات سم پاشی انجام دادهاند.
امینی با تاکید بر اینکه عملیات شناسایی و پایش کانونهای فرعی نیز ادامه دارد، بیان کرد: جلسه فوقالعاده ستاد مدیریت بحران شهرستان تشکیل شد و از تمامی ظرفیتهای دستگاههای اجرایی، خدماترسانی و بسیج زیرکوه استفاده شده است.
وی با اشاره به بسیج تمامی امکانات شهرستان برای مقابله با هجوم ملخها، عنوان کرد: شوراهای اسلامی، دهیاران، مردم روستاها، بسیج و سایر نیروهای مردمی با تمام توان برای از بین بردن آفت ملخهای کوهاندار تاغ پای کار هستند و تلاش میکنند.
فرماندار زیرکوه با بیان اینکه کمبود اعتبار و تجهیزات مهمترین مشکل برای مبارزه جدی با این آفت است، خاطرنشان کرد: هجوم ملخها در مراتع خراسان جنوبی از سمت خراسان رضوی بوده و مبارزه با این آفت از ابتدای فروردین ماه امسال در مراتع استان آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
امینی تصریح کرد: یکی از مهمترین آفات تاغزارها، ملخهای کوهاندار هستند که هر سال از اوایل فروردین، پورههای ملخ از کپسولهای تخمگذاری شده داخل ماسههای بادی بیرون آمده و شروع به تغذیه از سرشاخههای تاغ میکنند.
وی تاکید کرد: علاوه بر تلاشهای صورتگرفته در سطح شهرستان، در حوزهی تأمین اعتبارات و بهکارگیری روشهای مقابله علمی با این آفت، نیازمند ورود کارشناسان فنی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی برای کاهش آسیبهای وارده به مزارع و مراتع شهرستان هستیم؛ لذا امیدواریم با همافزایی و همکاری، بتوانیم از بروز خسارات بیشتر جلوگیری کنیم.
فرماندار زیرکوه با اشاره ببه سفر اخیر رئیس گروه مبارزه با آفات عمومی سازمان حفظ نباتات کشور برای بررسی ابعاد خسارات ناشی از حمله ملخهای کوهاندار، گفت: اختصاص ۵۰۰ لیتر سم به همراه دو دستگاه سمپاش برای مبارزه در کانونهای آلوده از ثمرات سفر این مسئول کشوری به شهرستان زیرکوه بوده است.