به گزارش استانسازان، محمد آشوریتازیانی، استاندار هرمزگان در تشریح جزئیات حادثه آتشسوزی بندر شهید رجایی، از بسیج سریع ستاد مدیریت بحران و نهادهای امدادی خبر داد و اظهار کرد: بلافاصله پس از وقوع حادثه، جلسه ستاد بحران با حضور اعضای شورای تأمین استان در محل حادثه تشکیل شد و اقدامات لازم برای مهار آتش و امدادرسانی آغاز شد.
آشوریتازیانی با اشاره به شدت انفجار و گستردگی آسیبها، بیان کرد: در اثر این حادثه، بیش از یکهزار نفر در معرض خطر قرار گرفتند که با حضور نیروهای امدادی و نظامی و هماهنگی کامل، تمامی مصدومان به مراکز درمانی بندرعباس منتقل شدند؛تاکنون حدود ۱۲۰ نفر همچنان در بیمارستانها تحت درمان هستند.
وی ضمن تسلیت به خانوادههای داغدیده و ملت ایران بهدلیل جانباختن تعدادی از هموطنان در این حادثه، بر ضرورت بررسی دقیق علل وقوع آن تاکید کرد و افزود: برخی گمانهزنیهای رسانههای خارجی، احتمال خرابکاری را مطرح کرده بودند اما بررسیهای اولیه نشان میدهد فرضیه خرابکاری از استحکام لازم برخوردار نیست.
استاندار هرمزگان با اشاره به بند اول اطلاعیه رسمی ستاد مدیریت بحران استان، از قصور در رعایت اصول ایمنی و پدافند غیرعامل به عنوان یکی از عوامل اصلی حادثه یاد کرد و گفت: نواقص در حوزه پدافند غیرعامل و ایمنی صنعتی یک خلا پذیرفتهشده در این منطقه و بسیاری از مناطق مشابه است؛ اقدامات انجام گرفته تاکنون کافی نبوده و نیازمند تدوین و اجرای یک برنامه جامع در سطح ملی هستیم.
آشوریتازیانی با اشاره به حوادث مشابه در پالایشگاه ستاره خلیجفارس، خاطرنشان کرد: حادثه اخیر بار دیگر ضرورت جدی گرفتن ایمنسازی و پدافند غیرعامل را نشان داد؛ باید زیرساختها را بهطور کامل بازنگری و تقویت کنیم تا از تکرار چنین حوادثی جلوگیری شود.
گفتنی است، بندر شهید رجایی با حدود ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار مساحت، ظرفیت جابهجایی سالانه ۷۰ میلیون تن بار را دارد. این بندر تجاری از ۲۳ اسکله به عمق ۱۵ متر تشکیل شده که تنها یک اسکله به دلیل انفجار دچار خسارت سنگین شده است.
حادثه بزرگی که روز شنبه، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ در بندر شهید رجایی بندرعباس به وقوع پیوست، تاکنون ۶۵ کشته، ۶ مفقودی و بیش از یک هزار نفر مجروح برجا گذاشته است اما اطلاعات دقیقی درباره علت وقوع حادثه در دست نیست.