به گزارش استانسازان، سیدمهدی حسینی، فرماندار ویژه ساوه در نشست شورای حفاظت از منابع آب شهرستان ساوه با ابراز نگرانی عمیق از وضعیت منابع آبی این منطقه، تأخیر طولانی در تکمیل خط انتقال آب از سد کوچری و برداشتهای بیرویه و غیرمجاز را از جمله عوامل تشدیدکننده بحران آب در این شهرستان اعلام کرد.
حسینی اظهار کرد: امروز زمان تصمیمگیریهای بزرگ و زیربنایی فرا رسیده است و باید از این فرصت برای عبور از مرحله مدیریت بحران و حرکت به سوی پایداری منابع بهره برد.
وی با بیان اینکه این شهرستان در شرایطی دشوار از نظر تأمین آب شرب و صنعتی قرار دارد، عنوان کرد: به لحاظ فنی و مدیریتی، نگرانیهای جدی در حوزه آب شهرستان وجود دارد و پیگیریهای انجامشده نیز در مسیر ایجاد شرایط کیفی و پایدار برای مردم ساوه در جریان است، اما برخی چالشها همچنان باقیماندهاند که باید برای آنها چارهاندیشی فوری کرد.
فرماندار ویژه ساوه تاکید کرد: یکی از مهمترین دغدغههای فعلی، تأخیر تاریخی در تکمیل خط انتقال آب از سد کوچری به ساوه است؛ طرحی که از سال ۱۳۸۵ مطرح شده، سال گذشته تخصیص اعتباری مصوب آن ۱۰۰ درصد بوده، اما هنوز به شکل عملیاتی به سرانجام نرسیده و میزان آبی که باید به این شهرستان برسد، تأمین نشده است.
حسینی با انتقاد از نگاه عادیانگارانه به برداشتهای غیرمجاز، بیان کرد: متأسفانه برداشتهای غیرمجاز از منابع آبی بالادست، یکی از دلایل اصلی کاهش ورودی آب به سد الغدیر است.
وی خاطرنشان کرد: طبق اعلام شرکت منابع آب استان مرکزی پیشبینی میشد که دبی ورودی به این سد هم اکنون حدود ۲ هزار لیتر در ثانیه باشد اما اکنون این برداشتها باعث شده که عدد ورودی حدود ۴۰۰ لیتر است.
فرماندار ویژه ساوه تصریح کرد: این برداشتها در سکوت و بیتوجهی، به تدریج ضربات جبرانناپذیری به منابع آبی ساوه وارد کردهاند و انتظار داریم دستگاههای متولی با همکاری دستگاه قضائی همانند زمستان برخورد لازم با این پدیده از سر بگیرند.
حسینی یادآور شد: اگرچه در حال حاضر، مجموعه مدیریت استان و شهرستان در حال مدیریت بحران آب هستند، اما این شیوه نمیتواند پایدار باشد و نیازمند تصمیمات بزرگ، هماهنگ و راهبردی هستیم و ممکن است امروز فرصتی طلایی برای اتخاذ تصمیمات زیربنایی در حوزه آب فراهم شده باشد که نباید آن را از دست داد.
وی با اشاره به موضوع پساب، گفت: در حال حاضر، حدود ۸۰ لیتر بر ثانیه پساب از شهرستان خارج میشود که اگر این میزان به چرخه بازگردد، میتواند نقش مهمی در تأمین نیازهای صنعتی شهرستان ایفا کند.
فرماندار ویژه ساوه اظهار کرد: ما در شهرستان ساوه با وجود صنایع متعدد و مصرف بالای آب، نیازمند برنامهریزی فوری برای بهرهبرداری از پساب هستیم و باید شرایطی فراهم شود تا واحدهای صنعتی از این ظرفیت بهصورت هدفمند استفاده کنند.
وی با تأکید بر اینکه حفظ منابع آبی و استفاده بهینه از آنها یک وظیفه مشترک و همگانی است، از تمامی دستگاههای اجرایی خواست تا در مسیر تسریع طرحهای حیاتی حوزه آب، بهویژه رفع معارضهای خط انتقال کوچری، همکاری کامل داشته باشند و موانع پیش روی اجرای پروژهها را در کمترین زمان ممکن برطرف کنند.