به گزارش استانسازان، غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی در نخستین جلسه اعضای «کارگروه ملی زیارت» با حضور معاون اول رئیسجمهور در دولت چهاردهم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید آیتالله رئیسی، اظهار کرد: این نخستین جلسه پس از شهادت آیتالله رئیسی است و این چهاردهمین جلسه کارگروه ملی زیارت است و تاکنون ۱۴۷ مصوبه در این کارگروه مصوب شده است.
مظفری درباره مصوبات پیشین کارگروه که هنوز اجرایی نشدهاند، بیان کرد: برخی مصوبات در مقاطع زمانی متناسب با شرایط همان دوره اجرا شدهاند، اما برخی که اهمیت بالایی دارند هنوز اجرایی نشدهاند.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین آنها احداث قطار سریعالسیر مشهد ـ تهران است که سابقه تصویب آن در کارگروه به سالهای ۱۳۹۶ و ۱۴۰۱ باز میگردد و در همه جلسات بر آن تأکید شده است. مقام معظم رهبری نیز بارها بر اهمیت این پروژه تأکید کردهاند.
استاندار خراسان رضوی عنوان کرد: در آخرین جلسه کارگروه ملی، پنج بند در رابطه با این پروژه تصویب شد؛ هماهنگی با شرکت سرمایهگذار فعال در میادین نفتی برای تأمین مالی از محل تهاتر نفت، همکاری با شرکت راهآهن جمهوری اسلامی، مشارکت قرارگاه خاتمالانبیاء، درج پروژه در پیوست شماره یک قانون بودجه سنواتی و همچنین پیشنهادات دیگر برای تأمین مالی جزو این مصوبات بوده است.
مظفری خاطرنشان کرد: پروژه بعدی، تکمیل آزادراه حرم تا حرم است. خوشبختانه مسیر قم تا گرمسار اجرا شده اما مسیر مشهد تا سبزوار که سهم زیادی در ترافیک زائران دارد، نیاز به توجه ویژه دارد.
وی اضافه کرد: ما در شرق کشور با فقر وجود آزادراه مواجهیم بگونهای که از حدود ۳ هزار کیلومتر آزادراه کشور، تنها ۳۸ کیلومتر سهم استان است، در حالی که سالانه ۳۰ میلیون زائر به مشهد سفر میکنند. این یعنی هر سه سال یکبار، کل جمعیت کشور به زیارت مشرف میشود، اما تنها یک درصد از آزادراههای کشور در شرق قرار دارد.
استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ مقرر شده بود سهم قرارگاه خاتم در پروژه حرم تا حرم به ۵۰ درصد کاهش یابد که هنوز اجرایی نشده است.
مظفری گفت: تأمین مالی پروژه نیز از محل منابع عمومی و نفت در دستور کار بوده است. ما درخواست داریم وزارت راه و شهرسازی ظرف یک ماه آینده مصوبات را اجرایی و گزارش را ارائه کند.
وی اظهار کرد: در کارگروه، ساخت ۲۰۰۰ چشمه سرویس بهداشتی برای زائران بارگاه مطهر امام رضا (ع) مصوب شده است. شهرداری اقدامات اولیه را انجام داده و مکانیابی صورت گرفته است. مقرر شده بود سازمان مدیریت در سال ۱۴۰۴ از محل منابع مشخص، مبلغ موردنیاز را تخصیص دهد.
استاندار خراسان رضوی بیان کرد: موضوع پارکینگ در اطراف حرم یکی از مهمترین و ضروریترین نیازهاست؛ حدود ۹۰ درصد زائران با خودروی شخصی به مشهد میآیند.
مظفری عنوان کرد: در ایام پیک نوروز، روزانه بهطور متوسط ۱۶۰ تا ۲۰۰ پرواز، ۸۴ رام قطار و ۳۰ هزار اتوبوس داشتیم، اما مجموع اینها کمتر از ۱۰ درصد حملونقل زائران را پوشش میدهند.
وی با اشاره به موضوع کمپهای زائر، خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات خوب گذشته، احداث کمپهای زائر در مشهد است. در ایام پیک، برخی کمپها میزبان بیش از ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر بودند. این کمپها همه نیازهای اولیه را پوشش میدهند، از مواد غذایی و امکانات رفاهی تا حتی شهربازی. خدمات شهرداری نیز با اتوبوس از این کمپها زائران را به حرم منتقل میکند.
استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: احداث چهار کمپ جدید در زمینی به وسعت ۷۵ هکتار در دستور کار است؛ زمینها با همکاری شهرداری و آستان قدس تأمین شدهاند؛ لذا درخواست ما این است که در پیگیریهای بعدی، این پروژه مهم عملیاتی شود.
گفتنی است، در این جلسه تبدیل شدن کارگروه ملی زیارت به شورای عالی، اعمال تعرفههای واحدهای گردشگری برای مجتمعهای بین راهی، ایجاد سامانه جامع زیارت و پیوستن اعضای جدید به این کارگروه نیز مورد بحث و بررسی قرار رفت.