به گزارش استانسازان، مهدی زندیهوکیلی، استاندار مرکزی در نشست تخصصی جهش تولید در پالایشگاه نفت امام خمینی ( ره) شازند با بیان اینکه توسعه پایدار استانها بهعنوان اساسیترین نیاز برای پیشرفت اجتماعی و اقتصادی مطرح شده است، اظهار کرد: استان مرکزی با پتانسیلهای بالای صنعتی، کشاورزی و گردشگری، نیازمند برنامهریزی و اقداماتی جهت ارتقاء زیرساختها، بهبود کیفیت زندگی شهروندان و جذب سرمایهگذاران است.
زندیهوکیلی بیان کرد: توجه به این توسعه، نه تنها موجب رونق اقتصادی خواهد شد، بلکه به افزایش تولید و اشتغال و بهبود رضایت مردم نیز منجر میشود.
وی عنوان کرد: استان مرکزی با برخورداری از منابع غنی صنعتی و کشاورزی، بهعنوان یکی از محورهای کلیدی توسعه در کشور مطرح شده است.
استاندار مرکزی تاکید کرد: لایه مدیریتی استان بر اهمیت برنامهریزی و اقدام مؤثر در جهت توسعه زیرساختها، جذب سرمایهگذاری و ارتقاء سطح کیفیت زندگی شهروندان تأکید دارند.
زندیهوکیلی خاطرنشان کرد: توسعه استان مرکزی نه تنها به بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی کمک خواهد کرد، بلکه میتواند به یکی از نقاط قوت کشور تبدیل شود.
وی اضافه کرد: همچنین، با توجه به موقعیت جغرافیایی این استان، توجه ویژه به صنعت گردشگری و بهرهبرداری از جاذبههای طبیعی نیز در دستور کار قرار گرفته است.
استاندار مرکزی تصریح کرد: برای تحقق این اهداف، همکاری بین بخشهای دولتی و خصوصی و همچنین استفاده از ظرفیتهای موجود در جامعه مدنی ضروری است و برهمین اساس اکنون پیوستگی و اتحاد در بین مسئولان استان از هر زمان دیگری بیشتر است و مهمترین مأموریت، رفع دغدغه مردم در حوزه معیشت است.
زندیهوکیلی با اشاره به تنوع تولیدات صنعتی در استان مرکزی، گفت: زنجیره تولید باید در صنایع استان اضافه شود تا نرخ اشتغال افزایش یابد.
وی اظهار کرد: شرکت ایرالکو موجب شده تا زنجیره آلومینیوم در استان شکل بگیرد و اکنون ۱۱ هزار کارگاه از کارخانه آلومینیوم اراک در سطح کشور تغذیه میکنند.
استاندار مرکزی با بیان اینکه راهبردهای توسعه استان در زنجیره تولید صنایع است که باید این بخش مورد اهتمام قرار گیرد، عنوان کرد: موقعیت ممتاز استان ایجاب میکند تا توسعه در بخشهای آن شکل گیرد.
زندیهوکیلی بیان کرد: از چهار هزار و ۴۰۰ فرهیخته کشور، یک سوم آنها اهل استان مرکزی هستند که این مهم به تنهایی ظرفیتی بزرگ و ارزشمند در جهت جذب گردشگر است.
وی خاطرنشان کرد: توانمندی استان مرکزی در صنایع نفت و گاز و صنایع ریلی برجسته است و لازم است با توجه به ظرفیتی که در استان مرکزی وجود دارد تأسیسات نفتی و زنجیره تولید در این استان فعال شود.
استاندار مرکزی تاکید کرد: برای تدوام توسعه کنونی در استان، ناگزیر هستیم تا طرحهای توسعهای با رعایت الزامات زیست محیطی اجرا شود.
زندیهوکیلی با اشاره به مقوله آلایندگی صنایع، تصریح کرد: دنیا از صنایع آلاینده عبور کرده چون از شدت خسارت آن مطلع است؛ بنابراین هر نوع فعالیت صنعتی یا توسعه واحدهای کنونی باید با رعایت الزامات زیستیمحیطی همراه باشد.
وی اظهار کرد: ایستگاه سنجش آلودگی در پالایشگاه نفت شازند وجود دارد که از مدار خارج است و لازم است تعمیر و بازسازی شود تا از ادامه آن برای سنجش استفاده شود.
استاندار مرکزی گفت: طبق سیاه انتشار، میزان آلایندگی پالایشگاه شازند از نیروگاه بیشتر است و هدف استان، گرفتن عوارض ناشی از آلایندگی نیست بلکه هدف این است تا راهکاری برای رفع آلایندگی اتخاذ شود.
زندیهوکیلی با اشاره به فرایند دستور رئیسجمهور برای حذف مازوتسوزی در نیروگاه شازند، خاطرنشان کرد: صداقت رئیسجمهور در موضوع سوخت پاک به همه ثابت شد و با همه وجود تلاش کرد تا مازوتسوزی در نیروگاه شازند متوقف شود اما به سبب ناترازی انرژی، این مهم ممکن نشد.
وی بیان کرد: تلاش میشود تا ذخیرهسازی مازوت از نوع « ای تی آر» انجام شود تا مازوت سوزی که منجر به آلایندگی میشود در نیروگاه شازند استفاده نشود.