به گزارش پایگاه خبری استانسازان؛ تازه ترین اخبار از تحرکات جریانها و افراد دخیل در پروسه انتخاب استاندار آذربایجان شرقی، از حذف دو گزینه اصلی مجمع نمایندگان استان به دلیل انتصاب آنان در دیگر بخش های دولت حکایت دارد؛ خبری که در صورت قطعی شدن آن، باید منتظر تغییرات جدی در روند معرفی مدیریت ارشد استان در روزهای پیش رو باشیم.
در این میان، تلاش برخی جریانها در تحمیل گزینه های جدید به لیست منتسب به مجمع نمایندگان و همچنین، لابیها و رایزنی های پراکنده افراد دیگر در خارج از پروسه ارزیابی و بررسی های مجمع نمایندگان برای ورود به چرخه بررسی ها، نشان میدهد که داستان انتخاب استاندار جدید آذربایجان شرقی، حالا حالا با فراز و فرودهای بسیاری همراه خواهد بود.
از سوی دیگر، برخی ناظران و تحلیلگران سیاسی و مدیریتی استان، معتقدند، احتمال تصمیم مستقل دولت و شخص پزشکیان در معرفی گزینه مورد نظر خود برای مدیریت ارشد استان، بالاتر از هر احتمال دیگری است و چه بسا، نامی غیرمنتظره و پیش بینی نشده از پاستور و جلسه هیئت دولت برای استانداری آذربایجان شرقی رسانهای شود.
گمانه زنیها در خصوص انتخاب استاندار آینده آذربایجان شرقی
پیش از این در گزارش پایگاه خبر استانسازان آمده بود که «رسانه های استان بر اساس شنیدهها از محافل مختلف، حدود ۱۴ گزینه را برای استاندار آینده مطرح کردهاند. اگرچه برخی از این گزینهها از سوی طیف های مختلفی از جریان های سیاسی گرفته تا نمایندگان مجلس، فعالان اقتصادی و صنعتی به رئیسجمهور معرفی شدهاند، اما در این میان برخی هم تلاش کردند با گزینه سازی، توجهات را به سمت فرد مورد حمایت خودشان جلب کنند.
در ادامه برخی از مهمترین گزینههای استانداری آذربایجان شرقی آمده است.
از محتمل ترین گزینه های مطرح شده میتوان به «اکبر غفاری» اشاره کرد. غفاری دانش آموخته رشته حفاظت و اطلاعات است که معاونت سیاسی استانداری آذربایجان شرقی در دولت احمدی نژاد، مدیرکلی اسبق بازرسی منطقه ۵ کشور و معاون وزیر اطلاعات در دولت شهید رئیسی را در کارنامه خود دارد. غفاری از چهره های شاخص امنیتی در سطح ملی است که از وی به عنوان گزینه اصلی قآئم مقامی وزارت اطلاعات یاد میشود.
بهرام سرمست
بهرام سرمست با دکترای علوم سیاسی در بین گزینه های مطرح شده به عنوان سیاسی ترین فرد یاد میشود که اصلاحطلبان بازگشت خود به عرصه مدیریت در استان را در گرو استانداری او میدانند. سرمست مدیرکل سیاسی استانداری آذربایجان شرقی در دولت اصلاحات، سرپرست معاونت سیاسی و مدیرکل سیاسی وزارت کشور و استاندار قم در دولت روحانی را در کارنامه خود به یدک میکشد.
رضا رحمانی
رضا رحمانی دارای دکترای مدیریت از دانشگاه صنایع و معادن، نماینده ادوار تبریز در مجلس و وزیر پیشین صمت است که در دولت روحانی بعد از مدتی عزل شد. رحمانی همچنین قائم مقام وزیر صمت در امور تولید و رئیس هیئت مدیره شرکت ملی صنایع مس ایران را در سوابق مدیریتیاش دارد.
محمد کلامی
محمد کلامی، دکترای اقتصاد، عضو هیئت علمی دانشگاه و معاون فعلی هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان شرقی است. از کلامی به عنوان «اقتصادی ترین» گزینه استانداری یاد میشود که از طرف فعالان اقتصادی و نخبگان استانی به جهت عملکرد فراجناحی و موفق در دولت سیزدهم مورد اقبال قرار گرفته است. کلامی مدیرکلی کمیته امداد امام خمینی آذربایجان شرقی را هم در کارنامه خود دارد.
البته نام های دیگری نیز به گوش میرسد، از محمدحسین صومی (رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی تبریز)، گرفته تا کریم عابدی(معاون اسبق سیاسی امنیتی استانداری آذربایجان شرقی) و مرتضی محمدزاده(مدیرکل اسبق امور سیاسی و انتخابات استانداری و فرمانداری اسکو).
افکار عمومی انتظار دارند استاندار جدید آذربایجان شرقی وامدار جریانهای سیاسی و اشخاص نباشد و بتواند به شعار وفاق ملی دکتر پزشکیان عمل کرده و با بهره گیری از ظرفیت نخبگان و افراد شایسته و توانمند در راستای حل مشکلات اقتصادی استان، رونق تولید، رفاه عمومی، توزیع عادلانه خدمات و امکانات، مبارزه با فساد و رانت، کمک به اشتغال، بهبود وضعیت معیشت مردم و بازگشت آذربایجان به شأنیت و جایگاه تاریخی و واقعی خود قدم بردارد.